Baobab BIO - prášok - 125 g

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€7,90
€6,58 bez DPH
   
Kód tovaru 00047
Výrobca Vitalvibe
Kategória Trávenie a zažívanie
 

Ovocie baobab je už rozšírené na ázijskom, európskom a americkom trhu vďaka svojím jedinečným funkčným vlastnostiam pre zdravie. Ovocie baobab má citrusovú chuť a môže sa pochváliť väčším množstvom vitamínov a minerálov, ako bežne nájdeme v pomarančoch, banánoch a dokonca aj v  čiernych ríbezliach. Navyše okrem jeho veľkého obsahu mikroživín bolo pri baobabe tiež preukázané, že funguje ako probiotikum a má vysoký obsah vlákniny.

Ovocie baobab (Adansonia Digitata L.) rástlo pôvodne v Afrike. Pri niektorých stromov baobab bol doložený vek do 1000 rokov a tomuto stromu sa často hovorí „Staroveký strom života“. Kmene môžu obsahovať viac než 100,000 litrov vody, čo stromom pomáha prežiť dlhodobé obdobia sucha. Ovocie sa nachádza vo vnútri tvrdých časti, ktoré visia zo stromu hore nohami.

Tradične sa baobab používa na prípravu lahodného, kyslého, zdravého nápoja, ktorý je obľúbený hlavne medzi tehotnými ženami, deťmi a staršími ľuďmi. V rôznych častiach východnej Afriky sa usušená dužina tohto ovocia namáča do cukrové polevy (obvykle červenej farby) a predáva sa v balíčkoch ako sladkokyslé bonbóny zvané “umbuyu”. Semená sa väčšinou používajú ako zahusťovadlo do polievok, ale je možné ich tiež nechať skvasiť na prípravu korenia, opražiť pre priamu spotrebu, alebo zlisovať pre získanie oleja. Strom tiež poskytuje zdroj vlákniny, farby a paliva. Usušená dužina sa buď konzumuje čerstvá, alebo sa pridáva do ovsenej kaše. V Tanzánii sa pridáva v priebehu procesu výroby piva z cukrovej trstiny pre zlepšenie kvasenia.

Prínosy baobabu

  • Baobab prášok má veľmi vysoký obsah vitamínu C a kyseliny jablčnej, ktoré majú silné energetické vlastnosti.
  • Vitamín C a prebiotické vlákniny v baobabu povzbudzujú imunitný systém.
  • Prášok baobab obsahuje vysoké množstvo tráviacich enzýmov a probiotík, ktoré podporujú rast probiotických baktérií v tráviacom trakte.
  • Prášok baobab je bohatý na draslík.
  • Baobab obsahuje jak vitamín C, tak i železo - táto kombinácia pomáha efektívne navyšovať obsah železa v tele.

Doporučené dávkovanie: Jedna jediná lyžička je všetko, čo potrebujete – alebo dve, keď máte radi hustejší nápoj – pre dodanie vynikajúcej chuti a veľkého množstva vitamínov, minerálov a živín do Vašej stravy.

Nutričné hodnoty na 100 g / Nutritional values per 100 g

AMINOKYSELINY / AMINOACIDS

 

MINERÁLY / MINERALS

Proline  / Prolin (PRO)

2,35g

Vápník / Calcium

293,00mg

Histidine / Histidin (HIS)

2,71g

Fosfor / Phosphorus

210mg

Leucine / Leucin (LEU)

8,41mg

Železo / Iron

7,00mg

Lysine / Lysin

14,62g

Draslík / Potassium

2310mg

Arghine / Argin (ARG)

6,04g

Sodík / Sodium

1,86mg

Isoleucine / Izoleucin (ILE)

10,73g

Horčík / Magnesium

0.10mg

Methionine / Metionin (MET)

4,92g

Zinok / Zinc

0.06mg

Cystine / Cystin (CYS)

11,23g

Mangan / Manganese

2.07mg

Phenilalanine / Fenylanin (PHE)

4,11g

 

Glutamic Acid / Kyselina glutamová (GLU)

4,02g

KARBOHYDRÁTY / CARBOHYDRATE

Valine / Valin (VAL)

1,62g

Glukóza / Glucose

8.47%

Tyrosine / Tyrosin (TYR)

4,21g

Fruktóza /Fructose

17.93%

Tryptophan / Triptofan (TRP)

1,49g

Sacharóza / Sucrose

10.21%

Threonine / Threonin (THR)

2,96g

Rozpustné polysacharidy / Soluble Polysacharids

10.21%

 

Škroby / Starches

48.10%

VITAMÍNY / VITAMINS

 
 

VLÁKNINA / ALIMENTARY FIBERS

Vitamin A / Vitamin A

200mcg

Rozpustná / Soluble

21.67%

Vitamin B1 / Vitamin B1

0.04mg

Nerozpustná / Insoluble

21.04%

Vitamin B2 / Vitamin B2

0.06mg

TOTAL

42,71%

Vitamin B6 / Vitamin B6

2.13mg

 

Vitamin PP / Vitamin PP

2.16mg

Vitamin C / Vitamin C

360mg

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiaduce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.