Tip
 

Sirup z agáve BIO - 350g

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€4,10
€3,42 bez DPH
   
Kód tovaru 00104
Výrobca Rinatura
Kategória Sirupy
 

Sirup z agáve BIO je prírodné sladidlo. Získava sa z niekoľkých druhov kaktusu agáve a väčšina produkcie pochádza z Mexika a Južnej Afriky. Sirup z agáve má výrazne sladkú chuť (je sladší ako bežný cukor) a preto je ním možné dosiahnuť rovnakú sladkosť jedál iba s polovicou kalórií. Farba a konzistencia pripomínajú med, ale sirup z agáve je redší.

Sirup z agáve BIO je vhodné sladidlo pre ľudí s nadváhou a pri rôznych redukčných diétach. Má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak rýchlo ako med či biely cukor.

Osoby bez zdravotných problémov sa po užívaní Sirupu z agáve BIO cítia lepšie a pocítili aj ďalšie pozitíva.

  • je vhodné sladidlo pre ľudí, ktorí majú problémy s trávením sacharózy (cukru)
  • obsahuje zvyškové množstvo inulínu, ktorý podporuje črevnú mikroflóru a tým aj správnu funkciu čriev
  • je ľahko stráviteľný
  • podporuje činnosť žlčníka, metabolizmus tukov
  • je vhodný tiež pre deti

Použitie: Sirup z agáve je približne 1,6-krát sladší ako bežný biely cukor. Stačí ho teda používať v menšom množstve. Má karamelovú chuť. Výhodou je, že sa ľahko rozúšťa aj v studených nápojoch, dá sa ním sladiť napr. ľadový čaj. U vegánov je obľúbenou náhradou medu. Zároveň je vzhľadom k svojej jemnej aromatickej chuti ideálny aj na sladenie dezertov, cereálii, ovocných prípravkov, do kaše, müsli, raňajových zmesí, nápojov a pečiva.

Zloženie: 100% šťava z agáve.

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.