Kategória: | Sirupy |
---|
Sirup z agáve BIO je prírodné sladidlo. Získava sa z niekoľkých druhov kaktusu agáve a väčšina produkcie pochádza z Mexika a Južnej Afriky. Sirup z agáve má výrazne sladkú chuť (je sladší ako bežný cukor) a preto je ním možné dosiahnuť rovnakú sladkosť jedál iba s polovicou kalórií. Farba a konzistencia pripomínajú med, ale sirup z agáve je redší.
Sirup z agáve BIO je vhodné sladidlo pre ľudí s nadváhou a pri rôznych redukčných diétach. Má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak rýchlo ako med či biely cukor.
Osoby bez zdravotných problémov sa po užívaní Sirupu z agáve BIO cítia lepšie a pocítili aj ďalšie pozitíva.
- je vhodné sladidlo pre ľudí, ktorí majú problémy s trávením sacharózy (cukru)
- obsahuje zvyškové množstvo inulínu, ktorý podporuje črevnú mikroflóru a tým aj správnu funkciu čriev
- je ľahko stráviteľný
- podporuje činnosť žlčníka, metabolizmus tukov
- je vhodný tiež pre deti
Použitie: Sirup z agáve je približne 1,6-krát sladší ako bežný biely cukor. Stačí ho teda používať v menšom množstve. Má karamelovú chuť. Výhodou je, že sa ľahko rozúšťa aj v studených nápojoch, dá sa ním sladiť napr. ľadový čaj. U vegánov je obľúbenou náhradou medu. Zároveň je vzhľadom k svojej jemnej aromatickej chuti ideálny aj na sladenie dezertov, cereálii, ovocných prípravkov, do kaše, müsli, raňajových zmesí, nápojov a pečiva.
Zloženie: 100% šťava z agáve.
UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!