Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef
Nie vždy diétne jedlo chutí mdlo. Ja som v nedávnom čase držala diétu a bola som nútená vymýšľať nové a iné chute, lebo nie vždy sa dajú jesť len čerstvé rôznorodé šaláty. Jeden z receptov, ktorý som si vymyslela vám prezradím. Veľa ľuďom chutil aj napriek tomu, že bol diétny, ale zato veľmi zdravý. Sú to zeleninové mafiny a recept je tu:
Psyllium - Vláknina v potravinách podporuje činnosť čreva. Vďaka nej sa zlepšuje priechodnosť čriev a podporujepravidelné vyprázdňovanie, a tak sa zabraňuje zápche. Podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rakovine hrubého čreva, znižuje cholesterol a pomáha pri liečbe chorôb syndrómu dráždivého čreva a zápalu čreva– divertikulitída.
Potrebujeme:
1 ks brokolica
1 ks menši karfiol
150 g šampiony
150 g hliva
100 g baby špenát
2 ks cibule
6 ks cherry rajčiatok
3 strúčiky cesnaku
2 ks menšie cukiny
1 pol.lyž zelenej kari pasty
3 ks vajcia ( ja som používala len bielka )
himalájska soľ
čierne mleté korenie
2 pol.lyž. psyllium
Postup:
Do vriacej osolenej vody vložíme rozdelený karfiol a brokolicu. Varíme maximalne 5 minút a potom zcedíme. Cibuľu, cukinu chvílu opražíme a pridáme šampióny a hlivu. Opekáme a potom pridáme cherry rajčiatka, kari pastu a rozpučený cesnak. Pridáme soľ, korenie a keď to stiahneme zo sporáku primiešame mladý špenát.
Necháme vychladnúť a premiešame to s posekaným karfiolom a brokolicou, pridáme rozmiešané vajcia ( ako som spomínala, pri diete je lepšie žĺtok vynechať ). Nakoniec pridáte psylium. Plníme do povoskovaných mafinových košíčkov. Pečieme na 180 C približne 25 minút, kým nadobudnú hnedkastú kôrku. Ako vhodnú prílohu doporučujem pečenú tekvicu hokaido s tymiánom, alebo dobrý čerstvý miešaný šalát.
Prajeme dobrú chuť!