Zdravý slivkový koláč (na 1 veľký plech)

slivkovy_kolac

 Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná  zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

 Tento vynikajúci slivkový koláč Vás určite dostane. Jedná sa vlastne o takú  našu slovenskú "klasiku", ktorá je obohatená o mandle a kokosový cukor.   

 Mandle sa právom nazývajú kráľovnou orechov, pretože obsahujú najvyšší  podiel cenných živín spomedzi všetkých orechov.

 Kokosový cukor je najlepším prírodným sladidlom. Má nízky glykemický index a  je vysoko výživný.

 

 Cesto:
 1 hrnček zomletých vločiek
 1 hrnček mandlovej múky 
 1 hrnček acidofilného mlieka 
 250g roztopeného masla
 1 hrnček kokosového cukru
 3 celé vajcia
 1 prášok do pečiva

 Na posypanie: 
 1,5 kg vykôstkovaných sliviek 
 mletá škorica
 mandlové lupienky, alebo nasekané mandle

Postup:

Všetky ingrediencie spolu dobre rozmiešame, najprv si rozmiešame suché a potom pridáme ostatné. Chvíľu miešame, aby sa nám všetko spolu dobre prepojilo. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný mletými mandľami plech. Na vrch poukladáme polené slivky, posypeme mletou škoricou a mandľovými lupienkami. Pečieme na 180C asi 40-45 minút. Upečený posypeme trochou práškového cukru.

Prajeme dobrú chuť!

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.