Šalát, ktorý vás nasýti a skvelé vínko k tomu

salatik

Medzi najčastejšie novoročné predsavzatia patrí redukcia váhy. Veselili sme sa. Tu i tam zajedali. Tu i tam sa i prejedali. Návštevy bolo treba pohostiť a bolo ˇťažké neponúknuť sa. Preto, keď príde január, všetky rady začínajú diétami. My sme pripravili ľahký šalát, v ktorom nechýba cvikla. Cvikla je jedna super-výživná a očistná zelenina. Používa sa hlavne na detox, ale aj na liečenie nasledovných problémov: anémia, vyčerpanie, problémy s močovým mechúrom, problémy s menštruačným cyklom, rakovina, ochorenia srdca, obličiek a očí, kŕčové žily, artritída. Okrem toho má silné antioxidačné a protizápalové účinky. My sme si k šalátu neodpustili pridať čašu kvalitného vínka z našej ponuky. Príprava jedl je absolútne jednoduchá a výsledok chutný. Idete do toho s nami?  

 

 

 

 

Postup:
Na prípravu šalátu s pečenou cviklou, rukolou, kozím syrom a orieškami potrebujeme: 

Pečenú cviklu
Rukolu
Kozí syr
Sezamový olej
Píniové oriešky
Balzamikovú redukciu
Himalájsku soľ
Čierne korenie


 

salatik1

 

 

Ošúpeme a pokrájame cviklu. Krájať ju môžeme ideálne na väčšie kocky, alebo na obdĺžniky. Cviklu dáme piecť do trúby. (Ja si zvyknem cvihlu upiecť v nedeľu, keď pečiem mäso...mám ju potom k dispozícii). Ak cviklu pripravenú nemáte, tak potom v túbe pri 200 stupňoch pečiete 45 minút mierne poliatu olejom. Do misy dáme rukolu a upečnú cviklu, hrubé hobliny kozieho syru, osolíme himalájskou soľou, okoreníme, pokvapkáme balzamikovou  redukciou a premiešame. Na koniec pridáme opražené píniové oriešky. My sme ako prílohy zvolili bagetku. Ideálne, ak bude kvásková. A samozrejme pohár dobrého vínka, ktoré je vhodné aj pre histaminikov. 

 


simi