Šalát, ktorý vás nasýti a skvelé vínko k tomu

salatik

Medzi najčastejšie novoročné predsavzatia patrí redukcia váhy. Veselili sme sa. Tu i tam zajedali. Tu i tam sa i prejedali. Návštevy bolo treba pohostiť a bolo ˇťažké neponúknuť sa. Preto, keď príde január, všetky rady začínajú diétami. My sme pripravili ľahký šalát, v ktorom nechýba cvikla. Cvikla je jedna super-výživná a očistná zelenina. Používa sa hlavne na detox, ale aj na liečenie nasledovných problémov: anémia, vyčerpanie, problémy s močovým mechúrom, problémy s menštruačným cyklom, rakovina, ochorenia srdca, obličiek a očí, kŕčové žily, artritída. Okrem toho má silné antioxidačné a protizápalové účinky. My sme si k šalátu neodpustili pridať čašu kvalitného vínka z našej ponuky. Príprava jedl je absolútne jednoduchá a výsledok chutný. Idete do toho s nami?  

 

 

 

 

Postup:
Na prípravu šalátu s pečenou cviklou, rukolou, kozím syrom a orieškami potrebujeme: 

Pečenú cviklu
Rukolu
Kozí syr
Sezamový olej
Píniové oriešky
Balzamikovú redukciu
Himalájsku soľ
Čierne korenie


 

salatik1

 

 

Ošúpeme a pokrájame cviklu. Krájať ju môžeme ideálne na väčšie kocky, alebo na obdĺžniky. Cviklu dáme piecť do trúby. (Ja si zvyknem cvihlu upiecť v nedeľu, keď pečiem mäso...mám ju potom k dispozícii). Ak cviklu pripravenú nemáte, tak potom v túbe pri 200 stupňoch pečiete 45 minút mierne poliatu olejom. Do misy dáme rukolu a upečnú cviklu, hrubé hobliny kozieho syru, osolíme himalájskou soľou, okoreníme, pokvapkáme balzamikovou  redukciou a premiešame. Na koniec pridáme opražené píniové oriešky. My sme ako prílohy zvolili bagetku. Ideálne, ak bude kvásková. A samozrejme pohár dobrého vínka, ktoré je vhodné aj pre histaminikov. 

 


simi

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie