Odporúčanie na používanie tohto ochucovadla, ktoré vám chceme dnes odprezentovať máme z vlastnej skúsenosti, ale vrelo ho odporúča i skvelá pekárka, ktorá sa sústreďuje najmä na kváskovanie a pečenie koláčov, chleba a pečiva za pomoci kvásku - Simona Varačková. Výborný kvások na upečenie chlebíka sme získali od nej. Odporúčanie na používanie ochucovadla je najmä pre tých, ktorí nemajú čas na prípravu zdĺhavých receptov, ale keď sa ozve hlad, chcú si so svojou rodinou pochutiť zdravo a chutne. Ide totiž o úplne čisté, prírodné ochucovadlo, ktoré v sebe neobsahuje žiadne chemické prísady. Naše odporúčanie z vlastnej skúsenosti je upriamiť pozornosť na zdravý chlieb, ktorý bol od nepamäti základom stravy našich predkov už zo spomínaného kvásku s pridaním nátierky. Tú si pripravíte podľa svojej chuti a preferencií. Napríklad pesto z medvedieho cesnaku, alebo avokádová nátierka, či obyčajné kvalitné maslo s použitím ochucovadla. K tomu trochu zeleniny a hotovo! Pozrite ako ľahko si ochucovadlo vyrobíte doma.
Postup:
Na výrobu raw ochucovadla budeme potrebovať:
1/3 NORI - morské riasy, vločky
1/3 Himalájska soľ
Jednotlivé ingrediencie zmiešate v pomere 1/3 z každej a domáce ochucovadlo je pripravené na použitie. Uskladníte ho v sklenej nádobe. Odporúčame použiť ho nielen na nátierky a chlieb, ale aj na cestoviny, alebo do šalátov ako spestrenie chuti. Morské riasy NORI obsahujú 10-20% viac minerálnych látok oproti bežnej zelenine a sú bohaté na jód. Ľanové semiačka sú zase bohaté na omega 3 mastné kyseliny. Himalájska soľ zase napomáha navracať a udržiavať fyzickú energiu a rovnováhu medzi kyslým a zásaditým prostredím v tele.
Dobrú chuť!