Pečené kačacie prsia s baby špenátom a fialové opečené zemiaky na šalotke


hotovoRecept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Tak a máme tu čas kačacích a husacích hodov. Tento krát Vám ponúkneme trochu netradičný recept – recept, kde hrajú veľkú úlohu fialové zemiaky. V prvom rade by som chcela poukázať na výživovú hodnotu fialových zemiakov. Sú zdravšie ako tie, ktoré konzumujeme bežne. Obsahujú dva až trikrát viac antioxidantov ako u klasických odrôd. Fialová farba je daná vyšším obsahom antokyánov, ktoré pôsobia protizápalovo a antibakteriálne. Neutralizujú voľné radikály a znižujú riziko srdcových ochorení.

Himalájska soľ je pravá prírodná nerafinovaná soľ. Obsahuje 84 druhov minerálov a stopových prvkov, ktoré podporujú zdravšie fungovanie vášho organizmu. Z obdobnej skladby prvkov sa skladá aj naše telo  a preto je vhodnejším doplnkom ako bežná kuchynská soľ pozostávajúca prevažne z chloridu sodného.

Potrebujeme:
500 g kačacie prsia
250 g baby špenát
1,5 dcl kokosové mlieko
3 ks šalotka
2 strúčiky cesnaku
500 g fialové zemiaky
himalájska soľ
čierne mleté korenie
olivový olej
maslo


Postup:

zemiaky

 

 Fialové zemiaky som pripravovala varením v šupke, aby som zachovala všetky vitamíny. Asi po 10  minútach varenia som ich zliala a na panvici s trochou olivového oleja a masla som ich opekala v celku  na šalotke. Osolíme a okoreníme. Výborná príloha ku kačacím prsiam. Pri varení buďte opatrnejší, varia  sa kratšie. 

 

 prsiaA teraz k prsiam. Kačacie prsia si dobre osušíme a kožu sú jemne narežeme na mriežku. Pozor ! Veľmi  jemne, nesmiete sa dostať k mäsu a prerezať ho. Jemne osolíme a okoreníme. Panvicu si dobre  rozpálime a začneme opekať na koži. Opečieme z každej strany cca 2-3 min. záleží ako sú veľké. Potom  ich dáme dopiecť na 200 C na 3-5 min. do rúry. Všetko záleží naozaj od veľkosti. Kačacie prsia sa robia  na médium, takže ak to nemáte radi a radšej dávate prednosť prepečeným, tak ich kludne pečte 10  minút. Po vybratí z rúry ich necháme oddýchnuť a pitom ich režeme na plátky zošikma.

 

spenat

 

 Aby sme zachovali všetky výživové látky zo špenátu tak si ho pripravíme nasledovne a netradične. Na  troche olivového oleja si osmahneme na jemno nakrájanú šalotku a cesnak, to zalejeme kokosovým  mliekom a tekutinu zredukujeme, osolíme a okoreníme a pridáme listový baby špenát. Ako náhle tam  pridáme špenát, vypneme sporák. Listy sa rýchlo sparia a je hotovo.

 


Dobrú chuť Vám prajem !

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie