Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef
Vynikajúce, zdravé, ľahké a zároveň jednoduché jedlo, ktoré nielenže nádherne vyzerá, ale aj fantasticky chutí.
Šalát je pripravený z našej šošovice čiernej Beluga. Táto šošovica má nielen nezvyčajný, čierny výzor, ale má aj vynikajúcu, jemne orechovú chuť. Je vynikajúca nielen na prípravu šalátov, ale hodí sa aj do hustých polievok, nátierok, alebo rôznych príloh.
Šalát:
250g šošovica Beluga
2ks stredne veľká mrkva
2ks stredne veľký petržlen
1ks šalotka ( cibula )
100g orav. slanina
himalájská soľ
ml.č.korenie
olivový olej
petrž.vňať
Slaninu,cibulu,mrkvu a petžlen si nakrájame na malé kocky. Rozohrejeme si panvicu a dáme opiecť slaninu, pridáme cibulu, mrkvu a petržlen. Z prudka opečieme, aby bola zelenina na skus chrumkavá. Osolime, okoreníme a pridáme najemno nakrájanú petrž. vňať. Pridáme uvarenú podľa návodu šošovicu a dobre premiešame so zeleninou. Pridáme trochu oliv. oleja.
Pečená treska
600g čerstvej tresky ( filet )
himalájska soľ
korenie troch farieb
Rybu si dobre osušíme a nasolíme, okoreníme. Z prudka ju opečieme z každej strany a dáme do rozpálenej rúry na 180 C cca 10 min.
Rybu podávame so šošovicovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!