Pečená treska so šošovicovým šalátom ( 4 porcie )

Pecena_treska

 

Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná  zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

 Vynikajúce, zdravé, ľahké a zároveň jednoduché jedlo, ktoré nielenže  nádherne vyzerá, ale aj  fantasticky chutí.  

Šalát je pripravený z našej šošovice čiernej Beluga. Táto  šošovica má nielen nezvyčajný, čierny výzor, ale má aj vynikajúcu, jemne  orechovú chuť. Je vynikajúca nielen na prípravu šalátov, ale hodí sa aj do  hustých polievok, nátierok, alebo rôznych príloh.

 

 

 

 Šalát:
 250g šošovica Beluga
 2ks stredne veľká mrkva
 2ks stredne veľký petržlen
 1ks šalotka ( cibula )
 100g orav. slanina
 himalájská soľ
 ml.č.korenie
 olivový olej
 petrž.vňať  

 Slaninu,cibulu,mrkvu a petžlen si nakrájame na malé kocky. Rozohrejeme si panvicu a dáme opiecť slaninu, pridáme  cibulu, mrkvu a petržlen. Z prudka opečieme, aby bola zelenina na skus chrumkavá. Osolime, okoreníme a pridáme  najemno nakrájanú petrž. vňať.   Pridáme uvarenú podľa návodu šošovicu a dobre premiešame so zeleninou.  Pridáme trochu oliv. oleja.

 Pečená treska
 600g čerstvej tresky ( filet )
 himalájska soľ
 korenie troch farieb

 Rybu si dobre osušíme a nasolíme, okoreníme. Z prudka ju opečieme z každej strany a dáme do rozpálenej rúry na  180 C cca 10 min.

 Rybu podávame so šošovicovým šalátom.   Prajeme dobrú chuť!