Mrkvový bezlepkový koláč

mrkvovy_kolacRecept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Mrkvový koláč – na prvý podhľad, teda aspoň u mňa, trochu divná kombinácia. Kombinácia zeleniny a sladkého v koláči? Po ochutnaní som názor zmenil... ;)

Tak zahoďte predsudky a určite ho vyskúšajte. Je vynikajúci. Ovocie a orechy výrazne určia chuť koláča. Kokosový olej a kokosový cukor už iba doladia tento gurmánsky zážitok. Na svoje si prídu aj ľudia s bezlepkovou diétou - koláč je bezlepkový

Kokosový olej - Panenský kokosový olej Indi coco má najvyššiu možnú prémiovú BIO kvalitu a je vyhotovený z prvého lisovania za studena. Pri takomto spôsobe spracovania sa zachovávajú cenné látky, ktoré kokosový olej obsahuje a zachováva si aj svoju originálnu chuť.

Cesto:
8-9 ks stredne veľké mrkvy
5 vajec
2 šálky gaštanovej múky
2 šálky kokosového cukru
1/2 šálky kokosového oleja
2 čaj.lyžičky mletej škorice
1 vyškriabaný lusk vanilky
1 prášok do pečiva (bezlepkový)
2 banány
hrsť hrozienok namočených v rume
hrsť nasekaných vlašských orechov
štipka soli

Postup:

Mrkvu postrúhame, banán rozmačkáme vidličkou a pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu zmiešame a dáme piecť na 170 °C na 1 h. Na vrch koláča môžeme dať čokoládu a podávame so šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť!

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie