Mrkvový bezlepkový koláč

mrkvovy_kolacRecept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Mrkvový koláč – na prvý podhľad, teda aspoň u mňa, trochu divná kombinácia. Kombinácia zeleniny a sladkého v koláči? Po ochutnaní som názor zmenil... ;)

Tak zahoďte predsudky a určite ho vyskúšajte. Je vynikajúci. Ovocie a orechy výrazne určia chuť koláča. Kokosový olej a kokosový cukor už iba doladia tento gurmánsky zážitok. Na svoje si prídu aj ľudia s bezlepkovou diétou - koláč je bezlepkový

Kokosový olej - Panenský kokosový olej Indi coco má najvyššiu možnú prémiovú BIO kvalitu a je vyhotovený z prvého lisovania za studena. Pri takomto spôsobe spracovania sa zachovávajú cenné látky, ktoré kokosový olej obsahuje a zachováva si aj svoju originálnu chuť.

Cesto:
8-9 ks stredne veľké mrkvy
5 vajec
2 šálky gaštanovej múky
2 šálky kokosového cukru
1/2 šálky kokosového oleja
2 čaj.lyžičky mletej škorice
1 vyškriabaný lusk vanilky
1 prášok do pečiva (bezlepkový)
2 banány
hrsť hrozienok namočených v rume
hrsť nasekaných vlašských orechov
štipka soli

Postup:

Mrkvu postrúhame, banán rozmačkáme vidličkou a pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu zmiešame a dáme piecť na 170 °C na 1 h. Na vrch koláča môžeme dať čokoládu a podávame so šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť!