Lokše ako skvelé pohostenie - na slano i sladko

lokse

Vkročili sme do ďalšieho roka. Ešte stále je to obdobie, kedy prijímame návštevy, alebo na ne chodíme. Z varenia sme už často unavení. Ako pohostiť návštevu, keď dochádzajú sily a aj fantázia je už na sklonku svojich možností?  Ak sa vám podarilo v obchode, alebo u vášho dvorného dodávateľa kúpiť lokše (pripravovať ich v domácich podmienkach nie je vždy možné), tak vedzte, že je to skvelý spôsob, ako pohostiť návštevu za pár minút. Ja si lokše zvyknem držať v mrazničke pre každý prípad. Keď sa nahlási návšteva, tak pochúťka je do pár minút na svete. Lokše môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Nielen na slano, ale aj na sladko. Skúšali ste niekedy makové? Alebo namiesto kačacej pečienky použiť kvalitnú paštétu? Teraz máme niektoré druhy vo zvýhodnenej cene.

 

Postup:

Na pohostenie návštevy lokšami na sladko:  

 

2 lokše/osoba

Mak
Trstinový cukor
kačacia masť

Lokše ohrejeme na suchej panvici. Jemne ich potrieme kačacou masťou. Naplníme plnkou - mak a trstinový cukor pomelieme na jemno. Lokše preložíme do tvaru trojuholníka alebo zabalíme ako palacinku. Vrch ešte jemne posypeme zmesou z maku a cukru.

 

 

 

Na pohostenie návštevy lokšami na slano:  

 

2 lokše/osoba

Kačacia terina, alebo

Prepeličia terina, alebo

Srnčia terina
kačacia masť

 

 

 

 

 

Skvelé lokše kúpite napríklad u Zuzky Toporovej v Ivánke pri Dunaji. Ďakujeme za foto

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.