Recepty

 zelenina

Domáci tatarák s hriankou a chutným vínom rosé

tatarak

Dlho zatracovaný, počas posledných rokov dokonca aj legislatívne zakázaný, napriek tomu milovaný a u mnohých obľúbený (v medzičase aj legislatívne znova povolený) TATARÁK. Ste jeho milovníkom? Či odporcom? Priznáme sa, že z času na čas, dať si dobrý tatarák nie je zlé. Aspoň z nášho hľadiska. Ak neviete ako ho pripraviť a chceli by ste tatarák vyskúšať, prinášame vám recept, ktorý vám zaručí, že si tatarák zamilujete. Jeho príprava je pomerne jednoduchá. 

 

Šalát, ktorý vás nasýti a skvelé vínko k tomu

salatik

Medzi najčastejšie novoročné predsavzatia patrí redukcia váhy. Veselili sme sa. Tu i tam zajedali. Tu i tam sa i prejedali. Návštevy bolo treba pohostiť a bolo ˇťažké neponúknuť sa. Preto, keď príde január, všetky rady začínajú diétami. My sme pripravili ľahký šalát, v ktorom nechýba cvikla. Cvikla je jedna super-výživná a očistná zelenina. Používa sa hlavne na detox, ale aj na liečenie nasledovných problémov: anémia, vyčerpanie, problémy s močovým mechúrom, problémy s menštruačným cyklom, rakovina, ochorenia srdca, obličiek a očí, kŕčové žily, artritída. Okrem toho má silné antioxidačné a protizápalové účinky. My sme si k šalátu neodpustili pridať čašu kvalitného vínka z našej ponuky. Príprava jedl je absolútne jednoduchá a výsledok chutný. Idete do toho s nami?  

 

Lokše ako skvelé pohostenie - na slano i sladko

lokse

Vkročili sme do ďalšieho roka. Ešte stále je to obdobie, kedy prijímame návštevy, alebo na ne chodíme. Z varenia sme už často unavení. Ako pohostiť návštevu, keď dochádzajú sily a aj fantázia je už na sklonku svojich možností?  Ak sa vám podarilo v obchode, alebo u vášho dvorného dodávateľa kúpiť lokše (pripravovať ich v domácich podmienkach nie je vždy možné), tak vedzte, že je to skvelý spôsob, ako pohostiť návštevu za pár minút. Ja si lokše zvyknem držať v mrazničke pre každý prípad. Keď sa nahlási návšteva, tak pochúťka je do pár minút na svete. Lokše môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Nielen na slano, ale aj na sladko. Skúšali ste niekedy makové? Alebo namiesto kačacej pečienky použiť kvalitnú paštétu? Teraz máme niektoré druhy vo zvýhodnenej cene.

 

Pripravte si unikátne domáce raw ochucovadlo, ktoré už za nič iné nezameníte

natierka1

Odporúčanie na používanie tohto ochucovadla, ktoré vám chceme dnes odprezentovať máme z vlastnej skúsenosti, ale vrelo ho odporúča i skvelá pekárka, ktorá sa sústreďuje najmä na kváskovanie a pečenie koláčov, chleba a pečiva za pomoci kvásku - Simona Varačková. Výborný kvások na upečenie chlebíka sme získali od nej. Odporúčanie na používanie ochucovadla je najmä pre tých, ktorí nemajú čas na prípravu zdĺhavých receptov, ale keď sa ozve hlad, chcú si so svojou rodinou pochutiť zdravo a chutne. Ide totiž o úplne čisté, prírodné ochucovadlo, ktoré v sebe neobsahuje žiadne chemické prísady. Naše odporúčanie z vlastnej skúsenosti je upriamiť pozornosť na zdravý chlieb, ktorý bol od nepamäti základom stravy našich predkov už zo spomínaného kvásku s pridaním nátierky. Tú si pripravíte podľa svojej chuti a preferencií. Napríklad pesto z medvedieho cesnaku, alebo avokádová nátierka, či obyčajné kvalitné maslo s použitím ochucovadla. K tomu trochu zeleniny a hotovo! Pozrite ako ľahko si ochucovadlo vyrobíte doma.

 

Recept na skvelé burgyňáky z repy, ktoré si zamilujete

mafiny1Recept nám zaslala: Simona Varačková, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka. Výborný kvások sme získali od nej tiež. 

Tento recept je najmä pre tých, ktorí sa vedia dostať ku klasickej cukrovej repe. Nám sa to podarilo a vďaka tomu sme si mohli vyskúšať pripraviť burgyňáky, po ktorých sa len tak zaprášilo. Do receptu sme samozrejme pridali zopár zdravých a kvalitných vychytávok z nášho obchodu, tak veríme, že počas dlhých jesenných večerov vyskúšate a pripravíte podobnú špecialitku pre vašich blízkych aj vy. Recept sme vylepšili a zjemnili vďaka použitiu zdravších alternatív, ktoré naše babičky nevyužívali, pretože ich nepoznali. 

 

Pečené kačacie prsia s baby špenátom a fialové opečené zemiaky na šalotke


hotovoRecept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Tak a máme tu čas kačacích a husacích hodov. Tento krát Vám ponúkneme trochu netradičný recept – recept, kde hrajú veľkú úlohu fialové zemiaky. V prvom rade by som chcela poukázať na výživovú hodnotu fialových zemiakov. Sú zdravšie ako tie, ktoré konzumujeme bežne. Obsahujú dva až trikrát viac antioxidantov ako u klasických odrôd. Fialová farba je daná vyšším obsahom antokyánov, ktoré pôsobia protizápalovo a antibakteriálne. Neutralizujú voľné radikály a znižujú riziko srdcových ochorení.

Himalájska soľ je pravá prírodná nerafinovaná soľ. Obsahuje 84 druhov minerálov a stopových prvkov, ktoré podporujú zdravšie fungovanie vášho organizmu. Z obdobnej skladby prvkov sa skladá aj naše telo  a preto je vhodnejším doplnkom ako bežná kuchynská soľ pozostávajúca prevažne z chloridu sodného.

Zeleninové mafiny

mafiny1Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Nie vždy diétne jedlo chutí mdlo. Ja som v nedávnom čase držala diétu a bola som nútená vymýšľať nové a iné chute, lebo nie vždy sa dajú jesť len čerstvé rôznorodé šaláty. Jeden z receptov, ktorý som si vymyslela vám prezradím. Veľa ľuďom chutil aj napriek tomu, že bol diétny, ale zato veľmi zdravý. Sú to zeleninové mafiny a recept je tu:

Psyllium - Vláknina v potravinách podporuje činnosť čreva. Vďaka nej sa zlepšuje priechodnosť čriev a podporujepravidelné vyprázdňovanie, a tak sa zabraňuje zápche. Podporuje chudnutie cestou zníženej chuti do jedla a lepšou absorpciou, zabraňuje rakovine hrubého čreva, znižuje cholesterol a pomáha pri liečbe chorôb syndrómu dráždivého čreva a zápalu čreva– divertikulitída.

Mrkvový bezlepkový koláč

mrkvovy_kolacRecept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

Mrkvový koláč – na prvý podhľad, teda aspoň u mňa, trochu divná kombinácia. Kombinácia zeleniny a sladkého v koláči? Po ochutnaní som názor zmenil... ;)

Tak zahoďte predsudky a určite ho vyskúšajte. Je vynikajúci. Ovocie a orechy výrazne určia chuť koláča. Kokosový olej a kokosový cukor už iba doladia tento gurmánsky zážitok. Na svoje si prídu aj ľudia s bezlepkovou diétou - koláč je bezlepkový

Kokosový olej - Panenský kokosový olej Indi coco má najvyššiu možnú prémiovú BIO kvalitu a je vyhotovený z prvého lisovania za studena. Pri takomto spôsobe spracovania sa zachovávajú cenné látky, ktoré kokosový olej obsahuje a zachováva si aj svoju originálnu chuť.

Zdravý slivkový koláč (na 1 veľký plech)

slivkovy_kolac

 Recept pripravila: Adriana Ihringová, vynikajúca kuchárka, naša verná  zákazníčka a finalistka relácie Masterchef

 Tento vynikajúci slivkový koláč Vás určite dostane. Jedná sa vlastne o takú  našu slovenskú "klasiku", ktorá je obohatená o mandle a kokosový cukor.   

 Mandle sa právom nazývajú kráľovnou orechov, pretože obsahujú najvyšší  podiel cenných živín spomedzi všetkých orechov.

 Kokosový cukor je najlepším prírodným sladidlom. Má nízky glykemický index a  je vysoko výživný.

 

Stránka 1 z 2 - 11 položiek celkom

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.