Marhuľové jadierka - 100g

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€1,90
€1,58 bez DPH
   
Kód tovaru 00249
Značka Wolfberry
Kategória Orechy, oriešky a semienka
 

Horké marhuĺové jadrá sa vyznačujú vysokou horkosťou a obsahom vitamínu B17. Horké marhuľové jadrá sa získavajú z malých kyslastých divých marhúľ rastúcich v krajinách ich pôvodu. Horké marhuľové jadrá sa vyznačujú svojou typickou aromatickou horkou mandľovou chuťou.

Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok najmä horčík a kálium. Dôležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej najmä v čase tehotenstva). Horké jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (tiež nazývaný laetril alebo vitamín B17). Amygdalín je kombinácia neutralizovanej (nejedovatej) kyseliny kianovodíkovej. Často sa na internete môžeme stretnúť s tvrdeniami, že aj sladké marhuľové jadrá obsahujú amygdalín. To však nie je pravda, výlučne horké marhuľové jadrá z malých kyslastých divých marhúľ obsahujú túto substanciu.

Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura).

Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelene počas celého dňa. V prípade ochorenia začíname s 10. jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok. Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok. Jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.