Kakaový prášok BIO RAW - 250g

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€7,50
€6,25 bez DPH
   
Kód tovaru 00176
Výrobca Health Link
Kategória Kakao, karob a RAW čokoláda
 

Kakaový prášok BIO RAW

Kakaový prášok je nabitý antioxidantmi, vitamínmi a minerálmi. Je z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a neobsahuje lepok. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a predstavuje výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl. S plnou chuťou a bohatou arómou sú ideálne do koktajlov, dezertov a čokoládových snackov. Kakaové bôby niesú pražené, takže sú v ních zachované všetké zdraviu prospešné látky.

Kakao je zdrojom antioxidantov, obsahuje taktiež veľké množstvo horčíka a železa. Pri výrobe kakaového prášku je nutné pomlieť kakaové bôby za nízkých teplôt, aby se zachovali všetké živiny a chuť kakaa. Kakaové bôby se pomelú na kakaovú pastu, potom se oddelí tuk a zostane nízkotučný kakaový prášok. Náš zasurova vyrobený kakaový prášok je zdravšou alternatívou ku konvenčnému praženému kakaovému prášku. Čistý nesladený kakaový prášok má bohatú chuť a chutná jemne horkasto.

Produkty zo surového kakaa sú zdrojom betakaroténov, bielkovín, Omega 3 kyselín, vápníka, zinku, železa, medi, draslíku, síry a stres uvolňujúceho horčíku.

Kakao je superpotravina, ktorá obsahuje veľké množstvo antioxidantov (flavonoidov), konkrétne víac než brusnice, červené víno a čierny čaj a až stýrikrát víac než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chránia telo proti stárnutiu a obsahujú aj látky, ktoré vyvolávajú eufóriu a dobrú náladu (endorfiny ako pri podaní dobrého výkonu, fenyletylamin ako při zamilovanosti a anandamin ako chemikália šťastia spôsobujúcu blaženosť a uvolnenie). Náladu zase zvyšuje fenyletylamín, ktorý je okrem kakaa obsiahnutý v prirodzenej forme i v modrozelenej riase. Kakao je skvelým zdrojom serotonínu, dopamínu a fenyletylamínu, čo sú neurotransmitery, ktoré zmierňujú depresie a naopak podporujú dobrú náladu, eufóriu, blaženosť a uvoľnenie. Vitamín B posiľuje činnost mozgu. Podľa článku v New York Times obsahujú kakaové bôby na 100 g svojej váhy 10 g antioxidantov, čo je viac, ako akákoľvek iná potravina.

Všetci, kdo jedia čokoládu, vedia, že kakao zmenšuje chuť do jedla. Kakao ako také sa teda nedá spájať s obezitou, ba naopak, konzumácia surových kakaových produktov pomáha snižovať hmotnosť.

Hovorí sa, že královia mexických Májov pili až tridsať čokoládových nápojov denne, aby zvýšili svoju ráznosť a kakaové bôby slúžili v mayskej civilizácii ako platidlo.

Nutričné hodnoty na 100 g/Nutritional info per 100 g

 

Calorie/Calories

488

Tuky celkom/Fat Total

12 g

Nasýtené tuky/Saturated Fat

7 g

Cholesterol

0 mg

Sodík/Sodium

160 mg

Karbohydráty/Carbohydrate

44 g

Vláknina/Dietary Fiber

35 g

Cukry/Sugars

2 g

Bielkoviny/Protein

17 g

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.