BIO RAW kakaové bôby drvené - 250g

Neohodnotené
 

 

 

Dostupnosť Skladom
€8,30
€6,92 bez DPH
   
Kód tovaru 00177
Výrobca Health Link
Kategória Kakao, karob a RAW čokoláda
 

Kakaová pasta je vyrobená z bio-kakaových bôbov z Peru. Kakaová pasta vzniká mletím nepražených kakaových bôbov za nízkych teplôt až do stavu, keď vznikne tekutá pravá horká čokoláda, ktorá sa následne nechá stuhnúť a vysušiť do chuťovo bohatej pasty. Kakaová pasta je ideálna surovina na výrobu rôznych druhov čokoládových pochúťok. Dá sa jednoducho použiť do čokoládových bonbónov, zákuskov, alebo kokteilov, bez toho, aby boli stratené prednosti tohto známeho „pokrmu bohov“.

Prečo je pravá čokoláda taká dobrá?

1. Antioxidanty: Kakao má viac antioxidačných flavonoidov ako akákoľvek iná potravina, ktorá kedy bola testovaná - napr. brusnica, červené víno, čierny a zelený čaj. V skutočnosti obsahuje až štyrikrát viac antioxidantov, ako je v zelenom čaji.


2.Neurotransmitery: Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov (nervových prenášačov) v našom mozgu podporuje kakao pozitívnu a jasnú myseľ a spomaľuje proces starnutia. Serotonin - kakao zvyšuje hladinu serotoninu v mozgu, takže podporuje pocit pohody.

  • Endorfiny - kakao stimuluje sekréciu endorfinov, ktoré navodzujú príjemný pocit, ktorý zažívajú športovci po podaní výkonu.
  • Fenyletylamin, ktorý je v čokoláde, je rovnakým fenyletylaminom, ktorý sa vytvára v mozgu, keď sme zamilovaní.
  • Anandamid je známy ako "chemikália šťastia", pretože ho produkuje mozog, keď se cítime skvelo a šťastne. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, ktorý dočasne zvyšuje úroveň anandamidu v mozgu, a tzv. MAO inhibitory, ktoré spomaľujú jeho odbúravanie. Preto nám pravé kakao dáva dlhodobejší pocit blaženosti a uvoľnenia.


3. Dôležité minerály:
kakaové boby sú bohaté na množstvo základných minerálov, vrátane horčíku, síry, vápniku, železa, zinku, medi, draslíku a mangánu.

  • Horčík - kakao je bohatým zdrojom horčíku. Nedostatok horčíku v potrave je v súčasnej svetovej populácii veľkým úskalím a jeho nedostatok je spojovaný s vysokým krvným tlakom, srdečnými chorobami, problémami s kĺbmi a rednutím kostí.
  • Síra – kakao má vysoký obsah prírodnej síry, ktorá je považovaná za minerál krásy.

4. Esenciálne tuky: kakao obsahuje kyselinu olejovú a jednoduché nenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a zvyšujú dobrý HDL cholesterol. Tieto látky môžete nájsť napr. v olivovom oleji.

Kakao obsahuje malé množstvo kofeínu a theobrominu. Výskumy ukázali, že tieto povzbudzujúce látky sa chovajú úplne inak v surovej forme, ako vo varenom, alebo praženom stave. Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou najčokoládovejšia čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom okúsení budete cítiť silnú výraznou čokoládovitosť avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke. Sekané bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodia zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom chýba enormná sladkosť čokolády, avšak po zjedení vrecka, po okúsení všetkých pozitívnych účinkov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ....

Kakaové bôby patria medzi kvalitné, ekologicky získané suroviny, ktoré sú 100% prírodné.

  • výrobok ekologického poľnohospodárstva
  • pôvodom z Ekvádoru
  • bezlepkový výrobok

Skladovanie: Doporučuje sa, aby kakaová pasta bola uložená na chladnom a suchom mieste.

Hmotnosť: 500 g

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiaduce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.