BIO Kakaové maslo - 250 g

Neohodnotené
 

Kakaové maslo je BIO certifikované, úplne prírodné a bez chemikálií

Dostupnosť Skladom
€8,40
€7 bez DPH
   
Kód tovaru 00453
Výrobca Health Link
Kategória Kakao, karob a RAW čokoláda
 

Kakaové maslo je certifikované BIO, úplne prírodné a bez chemikálií. Jedná sa o čistý tuk z kakaových bôbov, ktoré pochádzajú priamo zo stromu kakaovníka. Kakaové maslo je vytvorené pomocou špeciálneho drvenia kakaových bôbov pri nízkej teplote, ktorá zaisťuje zachovanie životne dôležitých enzýmov a živín. Kakaové maslo je aj surovina k výrobe bielej čokolády.

Toto lisované kakaové maslo pochádza z Peru.

Má jemné aróma a chuť podobnú čokoláde a často sa používa ako zložka do produktov starostlivosti o telo, ako napr. do mydiel a sprchových gélov. Používa sa ale hlavne do receptov na superpotraviny, do prírodných čokolád, do cesta na prípravu pečiva a koláčov atď.

Čokoláda je jedným z najodľúbenejších pokrmov na svete. Napriek tomu väčšina ľudí nikdy neochutnala kakaové bôby, z ktorých čokoláda pochádza! Kakaovník je ovocie, ktoré rastie v trópoch, botanicky sa radí k orechom a chutí ako horká čokoláda.

Kakaové bôby sú nabité antioxidantmi, vitamínmi a minerálmi. Sú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a neobsahujú lepok. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a predstavuje výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl. S plnou chuťou a bohatým aróma sú ideálne do koktailov, dezertov a čokoládových snackov. Kakaové bôby nie sú pražené, takže sú v nich zachované všetky zdraviu prospešné látky.

Kakaové bôby obsahujú:

Horčík – zvyšuje vitalitu srdečného svalu, znižuje krvný tlak a podporuje činnosť srdca.

Veľké množstvo antioxidantov (flavonoidov) - konkrétne viac než brusnice, červené víno a čierny čaj a až štyrikrát viac než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chránia telo proti starnutiu a obsahujú aj látky, ktoré vyvolávajú eufóriu a dobrú náladu (endorfíny ako pri podaní dobrého výkonu, fenyletylamin ako pri zamilovanosti a anandamin ako chemikália šťastia spôsobujúca blaženosť a uvoľnenie). Náladu zas zvyšuje fenyletylamin, ktorý je okrem kakaa obsiahnutý v prirodzenej forme aj v modrozelenej riase. Podľa článku v New York Times obsahujú kakaové bôby na 100 g svojej váhy 10 g antioxidantov, čo je viac, ako má akákoľvek iná potravina.

Kakao okrem antioxidantov a horčíku obsahuje tiež veľké množstvo železa. Produkty zo surového kakaa sú zdrojom betakarotenu, bielkovín, Omega 3 kyselín, vápniku, zinku, železa, medi, draslíku, síry a stres uvoľňujúceho horčíku.  Kakao je perfektným zdrojom serotonínu, dopamínu a fenyletylaminu, čo sú neurotransmitery, ktoré zmierňujú depresie a naopak podporujú dobrú náladu, eufóriu, blaženosť a uvoľnenie. Vitamín B posilňuje činnosť mozgu.

Použitie:

Kakaové maslo sa dá použiť jak pri pečenie, tak do rôznych dezertov, čokolád, kokteilov, zmrzlín. Kakaové maslo je tou najlepšou výživou a ochranou kože proti UV žiareniu. Poskytuje okamžitú eufóriu zmyslov vďaka kakaovo sladkému aróma. Doporučujeme ho používať na pokožku po každom osprchovaní. Kakaové maslo sa dá použiť aj ako masážny olej.

Rozpúšťa sa až pri vyššej teplote, preto je pri bežných teplotách tuhé. Na rozpustenie doporučujeme maslo nakrájať na malé kúsky, dať ich do sklenenej misky a tú vložiť do misky s horúcou vodou.

Zloženie: certifikované BIO kakaové maslo

Skladovanie: Skladujte na suchom mieste. Surové BIO kakaové maslo má vysokú stabilitu a dlhú trvanlivosť.

Nutričné hodnoty v 100 g / Nutritional info in 100 g

Energia/Energy

3750 kJ/895,7 kcal

Tuky/Fat

99,4 g

Cholesterol

0 mg

Vláknina

<0,10 g

Železo/Iron

0,29 mg  (2,1 %*)

Bielkoviny/Protein

0,17 g

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiaduce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.