Neohodnotené

Kakaový prášok BIO RAW - 250g

Skladom
Kód: 00176
Značka: Health Link
€7,50 €6,25 bez DPH

Kakaový prášok BIO RAW

Kakaový prášok je nabitý antioxidantmi, vitamínmi a minerálmi. Je z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a neobsahuje lepok. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a predstavuje výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl. S plnou chuťou a bohatou arómou sú ideálne do koktajlov, dezertov a čokoládových snackov. Kakaové bôby niesú pražené, takže sú v ních zachované všetké zdraviu prospešné látky.

Kakao je zdrojom antioxidantov, obsahuje taktiež veľké množstvo horčíka a železa. Pri výrobe kakaového prášku je nutné pomlieť kakaové bôby za nízkých teplôt, aby se zachovali všetké živiny a chuť kakaa. Kakaové bôby se pomelú na kakaovú pastu, potom se oddelí tuk a zostane nízkotučný kakaový prášok. Náš zasurova vyrobený kakaový prášok je zdravšou alternatívou ku konvenčnému praženému kakaovému prášku. Čistý nesladený kakaový prášok má bohatú chuť a chutná jemne horkasto.

Produkty zo surového kakaa sú zdrojom betakaroténov, bielkovín, Omega 3 kyselín, vápníka, zinku, železa, medi, draslíku, síry a stres uvolňujúceho horčíku.

Kakao je superpotravina, ktorá obsahuje veľké množstvo antioxidantov (flavonoidov), konkrétne víac než brusnice, červené víno a čierny čaj a až stýrikrát víac než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chránia telo proti stárnutiu a obsahujú aj látky, ktoré vyvolávajú eufóriu a dobrú náladu (endorfiny ako pri podaní dobrého výkonu, fenyletylamin ako při zamilovanosti a anandamin ako chemikália šťastia spôsobujúcu blaženosť a uvolnenie). Náladu zase zvyšuje fenyletylamín, ktorý je okrem kakaa obsiahnutý v prirodzenej forme i v modrozelenej riase. Kakao je skvelým zdrojom serotonínu, dopamínu a fenyletylamínu, čo sú neurotransmitery, ktoré zmierňujú depresie a naopak podporujú dobrú náladu, eufóriu, blaženosť a uvoľnenie. Vitamín B posiľuje činnost mozgu. Podľa článku v New York Times obsahujú kakaové bôby na 100 g svojej váhy 10 g antioxidantov, čo je viac, ako akákoľvek iná potravina.

Všetci, kdo jedia čokoládu, vedia, že kakao zmenšuje chuť do jedla. Kakao ako také sa teda nedá spájať s obezitou, ba naopak, konzumácia surových kakaových produktov pomáha snižovať hmotnosť.

Hovorí sa, že královia mexických Májov pili až tridsať čokoládových nápojov denne, aby zvýšili svoju ráznosť a kakaové bôby slúžili v mayskej civilizácii ako platidlo.

Nutričné hodnoty na 100 g/Nutritional info per 100 g

 

Calorie/Calories

488

Tuky celkom/Fat Total

12 g

Nasýtené tuky/Saturated Fat

7 g

Cholesterol

0 mg

Sodík/Sodium

160 mg

Karbohydráty/Carbohydrate

44 g

Vláknina/Dietary Fiber

35 g

Cukry/Sugars

2 g

Bielkoviny/Protein

17 g

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!