Ryžový olej panenský - 500 ml

 

Olej je ľahko stráviteľný a výborný na varenie. Znižuje cholesterol

Dostupnosť Skladom
€5,90
€4,92 bez DPH
   
Kód tovaru 01162
Výrobca Health Link
Kategória Jedlé oleje
 

Ryžový olej lisovaný za studena sa získava z ryžových otrúb, ktoré sa nachádzajú medzi ryžovú šupkou a jadrom. Olej je ľahko stráviteľný a výborný na varenie.

Základnou zložkou ryžového oleja sú nenasýtené mastné kyseliny. Zloženie mastných kyselín, vitamínov a minerálov je unikátny. Bohatý je aj na vitamín E, ktorý pôsobí ako prírodný antioxidant a,, reguluje "tvorbu voľných radikálov v tele. Výborný je tiež ako prevencia proti vzniku koronárnych chorôb. Užívanie ryžového oleja je prínosné pre zníženie krvného cholesterolu a LDL cholesterolu, ktorý je pre náš organizmus taktiež škodlivý. Naopak zvyšuje, zdraviu prospešný, HDL cholesterol.

Ryžový olej má široké využitie aj v kozmetike. Priaznivo ovplyvňuje (formou zábalov) rast a regeneráciu poškodených vlasov. Ďalej sa používa v starostlivosti o vlasy alebo riasy. Rad firiem ho dlhú dobu pridáva do kozmetických produktov, je výborný na spevnenie a pružnosť pokožky. Samotný olej sa veľmi ľahko vstrebáva a neupcháva póry. Použiť ho môžete aj starostlivosť o detskú pokožku, olej je hypoalergénny.

Jemne ryžová, nevýrazná až neutrálnu chuť so svetlo hnedou farbou je pre ryžový olej typická. Neovplyvňuje chuť pripravovaných pokrmov. Pretože má vyšší bod pripálenia a nízku priľnavosť, je vhodný pre smaženie. Možno ho použiť aj na pečenie, pre studenú kuchyňu, na prípravu šalátov a dressingov.

Olej obsahuje gamma-oryzanol (prírodný antioxidant) a vitamín E, ktorý spomaľuje oxidačné procesy, čím sa olej stáva menej náchylný k žltnutiu.

  • pôsobí ako prírodný antioxidant
  • podporuje ochranu organizmu pred pôsobením voľných radikálov
  • je prínosný pre krvný cholesterol
  • priaznivo ovplyvňuje (formou zábalov) rast a regeneráciu poškodených vlasov
  • je výborný na spevnenie a pružnosť pokožky
  • olej je hypoalergénny

POUŽITIE V KUCHYNI: obľúbený kulinársky výrobok, má delikátnu chuť, na dlhé varenie ,použitie ryžového oleja je výhodné z ekonomického hľadiska, pretože v procese varenia je spotreba o 20% nižšia v porovnaní so spotrebou iných rastlinných olejov

POUŽITIE V KOZMETIKE: má vplyv na rast vlasov, využíva sa v starostlivosti o mihalnice a obočie, zábaly s ryžovým olejom na zlepšenie stavu tenkých a poškodených vlasov.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.