Olej z vlašských orechov - 500ml

Neohodnotené
 

Tento olej má pozitívne účinky na naše zdravie a aj na chudnutie.

Dostupnosť Skladom
€7,50
€6,25 bez DPH
   
Kód tovaru 00222
Výrobca Rinatura
Kategória Jedlé oleje
 

Olej z vlašských orechov je žltý až zelenkavý riedky olej s veľmi príjemnou orieškovou príchuťou.

Tento olej má pozitívne účinky na naše zdravie a aj na chudnutie. Naštartuje metabolizmus a navyše pomáha detoxikovať, tým sa aj lepšie zbavíme rôznych škodlivým nahromadených v tele. Pomáha proti nepríjemnému nadúvaniu a navyše, ak trpíte hnačkou, tú dokáže olej z vlašských orechov napraviť a opačne, ak trpíte zápchou, normalizuje stolicu. Je dobrý aj pre srdce, čiže ak trpíte ischemickou chorobou srdca, aterosklerózou alebo hypertenziou, mali by ste do svojho jedálnička zaradiť práve olej z vlašských orechov. Navyše tento olej normalizuje činnosť štítnej žľazy.

Vďaka svojej orieškovej chuti sa skvele hodí do šalátov. Olej z vlašských orechov má priaznivé účinky na pečeň, žlčník, na dýchacie cesty a látkovú výmenu. Obsahuje významné množstvo nenasýtených mastných kyselín. Má vysoké percento dobrého tuku, je zdrojom bielkovín, vitamínu E, B1, B6, soli kyseliny listovej, selénu, fosforu, horčíka a sodíka.
Olej z vlašských orechov sa však nevyužíva iba vnútorne. Málokto vie, že je súčasťou prírodnej kozmetiky a často sa používa pri opaľovaní. Zvlhčí pokožku a ak bolo Slnko až príliš aktívne, tak vašu pokožku dá znova dokopy.

Použitie - Ráno nalačno a večer pred spaním 1 čajovú lyžičku. Nemal by sa variť, ani zohrievať. Používa sa ako korenie v studenej kuchyni.

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.