Neohodnotené

Olej z vlašských orechov - 500ml

Tento olej má pozitívne účinky na naše zdravie a aj na chudnutie.

Skladom
Kód: 00222
Značka: Rinatura
€7,50 €6,25 bez DPH
Kategória: Jedlé oleje

Olej z vlašských orechov je žltý až zelenkavý riedky olej s veľmi príjemnou orieškovou príchuťou.

Tento olej má pozitívne účinky na naše zdravie a aj na chudnutie. Naštartuje metabolizmus a navyše pomáha detoxikovať, tým sa aj lepšie zbavíme rôznych škodlivým nahromadených v tele. Pomáha proti nepríjemnému nadúvaniu a navyše, ak trpíte hnačkou, tú dokáže olej z vlašských orechov napraviť a opačne, ak trpíte zápchou, normalizuje stolicu. Je dobrý aj pre srdce, čiže ak trpíte ischemickou chorobou srdca, aterosklerózou alebo hypertenziou, mali by ste do svojho jedálnička zaradiť práve olej z vlašských orechov. Navyše tento olej normalizuje činnosť štítnej žľazy.

Vďaka svojej orieškovej chuti sa skvele hodí do šalátov. Olej z vlašských orechov má priaznivé účinky na pečeň, žlčník, na dýchacie cesty a látkovú výmenu. Obsahuje významné množstvo nenasýtených mastných kyselín. Má vysoké percento dobrého tuku, je zdrojom bielkovín, vitamínu E, B1, B6, soli kyseliny listovej, selénu, fosforu, horčíka a sodíka.
Olej z vlašských orechov sa však nevyužíva iba vnútorne. Málokto vie, že je súčasťou prírodnej kozmetiky a často sa používa pri opaľovaní. Zvlhčí pokožku a ak bolo Slnko až príliš aktívne, tak vašu pokožku dá znova dokopy.

Použitie - Ráno nalačno a večer pred spaním 1 čajovú lyžičku. Nemal by sa variť, ani zohrievať. Používa sa ako korenie v studenej kuchyni.

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!