Avokádový olej BIO Health Link - 250 ml

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€6,60
€5,50 bez DPH
   
Kód tovaru 00067
Výrobca Health Link
Kategória Jedlé oleje
 

Naše avokádové oleje sú z provincie Limpopo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísnym dohladomod semienok až po zrelé plody, ktoré sú ručně zbierané.

Vďaka vysokému bodu topenia (250 °C) majú všestranné použitie. Sú vhodné na pečenie, smaženie i grilovanie. Dajú sa tiež použiť do šalátov a marinád. Avokádové oleje sú zdravou a chutnou alternatívou k bežnej príprave jedla.

Pre olej je typická zlatožltá farba s nádychom zelenej a jemná oriešková chuť.

Avokádový olej je bohatý na minerálne látky, polynenasýtené mastné kyseliny (α-linolenová a linolová) a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu. Olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktorý zabraňuje žltnutiu nenasýtených mastných kyselín a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidačné účinky. Chráni cievy, ktoré sú potom silnejšie a pružnejšie a lepšie reagujú na zmeny krvného tlaku. Pravidelnou konzumáciou môžete znížiť riziko vzniku trombózy. Kyselina olejová pomáha zabrániť vstrebávaniu cholesterolu a triglyceridov do krvného obehu. Znižuje tiež tvorbu zubného povlaku a posilňuje ďásná.

Vitamíny A, D a E, obsiahnuté v avokádovom oleji, sú výborné na regeneráciu kožných buniek. Vitamíny A a E majú silné antibakteriálne a hojivé účinky pri rezných poraneniach, alebo pri akné. Avokádový olej má pozitívne účinky pri problémoch s prostatou.

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.