Neohodnotené

Avokádový olej BIO Health Link - 250 ml

Skladom
Kód: 00067
Značka: Health Link
€6,60 €5,50 bez DPH
Kategória: Jedlé oleje

Naše avokádové oleje sú z provincie Limpopo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísnym dohladomod semienok až po zrelé plody, ktoré sú ručně zbierané.

Vďaka vysokému bodu topenia (250 °C) majú všestranné použitie. Sú vhodné na pečenie, smaženie i grilovanie. Dajú sa tiež použiť do šalátov a marinád. Avokádové oleje sú zdravou a chutnou alternatívou k bežnej príprave jedla.

Pre olej je typická zlatožltá farba s nádychom zelenej a jemná oriešková chuť.

Avokádový olej je bohatý na minerálne látky, polynenasýtené mastné kyseliny (α-linolenová a linolová) a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu. Olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktorý zabraňuje žltnutiu nenasýtených mastných kyselín a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidačné účinky. Chráni cievy, ktoré sú potom silnejšie a pružnejšie a lepšie reagujú na zmeny krvného tlaku. Pravidelnou konzumáciou môžete znížiť riziko vzniku trombózy. Kyselina olejová pomáha zabrániť vstrebávaniu cholesterolu a triglyceridov do krvného obehu. Znižuje tiež tvorbu zubného povlaku a posilňuje ďásná.

Vitamíny A, D a E, obsiahnuté v avokádovom oleji, sú výborné na regeneráciu kožných buniek. Vitamíny A a E majú silné antibakteriálne a hojivé účinky pri rezných poraneniach, alebo pri akné. Avokádový olej má pozitívne účinky pri problémoch s prostatou.

UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!