Neohodnotené

Soľ himalájska čierna hrubá - 250g

Je nerafinovaná. Má typickú tmavohnedú až čiernu farbu. Je charakteristická výraznou chuťou a arómou.

Skladom (1 ks)
Kód: 00763
Značka: Wolfberry
€1,30

Himalájska soľ čierna je nerafinovaná. Má typickú tmavohnedú až čiernu farbu. Je charakteristická výraznou chuťou a arómou. Himalájska soľ čierna je silným zdrojom prírodnej síry a ďalších minerálov. Obsahuje vysoké množstvo vápnika, horčíka, chloridu, chlorovodíku a síranu.  Obsah sodíka je veľmi nízky, preto je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom.

Ako himalájska soľ pomáha?

  • podporuje funkcie a činnosť tráviaceho systému
  • pomáha pri ochrane sliznice žalúdka
  • má pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru
  • napomáha organizmu pri boji proti páleniu záhy

pre nízky obsah sodíka nemá vplyv na krvný tlak.

Možno ju využiť k dochuteniu teplých is tudených pokrmov. Má vajcovú arómu, preto je potrebné zážiť jej využitie do pokrmov.

Himalájska kryštalická soľ, perfektne spracovaná a bez nečistôt, alebo prísad, pomáha dodať telu vodu, minerály a vytvára zásadité prostredie v tele tým, že poskytuje dôležité minerály. Napomáha navracať a udržovať fyzickú energiu a rovnováhu medzi kyselým a zásaditým prostredím v tele.

Himalájska soľ je pravá prírodná nerafinovaná soľ. Obsahuje 84 druhov minerálov a stopových prvkov, ktoré podporujú zdravšie fungovanie vášho organizmu. Z obdobnej skladby prvkov sa skladá aj naše telo  a preto je vhodnejším doplnkom ako bežná kuchynská soľ pozostávajúca prevažne z chloridu sodného.

V čom je himalájska soľ iná ako bežná/morská soľ?

Zloženie bežnej soli je čistý CHLORID SODNÝ. Morská soľ nie je o nič hodnotnejšia, je to taktiež  len obyčajný čistý chlorid sodný získaný z mora.

Problém s obyčajnou kuchynskou soľou je, že prebytočný nevylúčený chlorid sodný a iné chemické zlúčeniny  sa v našom tele spolu s nevylúčenými bielkovinami zo živočíšnych produktov usádzajú v kĺboch a cievach. Následne tu vplyvom času, napevno ako kameň, skryštalizujú.  Je to obdobný proces, ako keď sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva vodný kameň. Tento proces je sprevádzaný  zvýšenou kyslosťou, a tým dochádza  aj k vyplavovaniu  vápnika z vlastných kostí. Toto všetko sa deje nenápadne a prebieha pomaly molekulu za molekulou, deň za dňom. Časom sa prihlasujú prvé problémy: bolesti chrbtice, kĺbov, kostí a s tým spojené všetky druhy problémov v oblasti pohybu, zvýšený krvný tlak a silne skôrnatené cievy. Naopak používanie prírodnej neupravovanej - nerafinovanej soli nie je spájané v tak širokej miere s negatívnymi následkami na zdravie. Národy konzumujúce (v rozumnej miere)  prírodnú nerafinovanú kamennú soľ  vykazujú podstatne menší  alebo žiadny stupeň poškodenia svojich ciev a kĺbov, zapríčineného chloridom sodným.