Je nerafinovaná. Má typickú tmavohnedú až čiernu farbu. Je charakteristická výraznou chuťou a arómou.
Kategória: | Iné potravinové doplnky |
---|
Himalájska soľ čierna je nerafinovaná. Má typickú tmavohnedú až čiernu farbu. Je charakteristická výraznou chuťou a arómou. Himalájska soľ čierna je silným zdrojom prírodnej síry a ďalších minerálov. Obsahuje vysoké množstvo vápnika, horčíka, chloridu, chlorovodíku a síranu. Obsah sodíka je veľmi nízky, preto je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom.
Ako himalájska soľ pomáha?
- podporuje funkcie a činnosť tráviaceho systému
- pomáha pri ochrane sliznice žalúdka
- má pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru
- napomáha organizmu pri boji proti páleniu záhy
pre nízky obsah sodíka nemá vplyv na krvný tlak.
Možno ju využiť k dochuteniu teplých is tudených pokrmov. Má vajcovú arómu, preto je potrebné zážiť jej využitie do pokrmov.
Himalájska kryštalická soľ, perfektne spracovaná a bez nečistôt, alebo prísad, pomáha dodať telu vodu, minerály a vytvára zásadité prostredie v tele tým, že poskytuje dôležité minerály. Napomáha navracať a udržovať fyzickú energiu a rovnováhu medzi kyselým a zásaditým prostredím v tele.
Himalájska soľ je pravá prírodná nerafinovaná soľ. Obsahuje 84 druhov minerálov a stopových prvkov, ktoré podporujú zdravšie fungovanie vášho organizmu. Z obdobnej skladby prvkov sa skladá aj naše telo a preto je vhodnejším doplnkom ako bežná kuchynská soľ pozostávajúca prevažne z chloridu sodného.
V čom je himalájska soľ iná ako bežná/morská soľ?
Zloženie bežnej soli je čistý CHLORID SODNÝ. Morská soľ nie je o nič hodnotnejšia, je to taktiež len obyčajný čistý chlorid sodný získaný z mora.
Problém s obyčajnou kuchynskou soľou je, že prebytočný nevylúčený chlorid sodný a iné chemické zlúčeniny sa v našom tele spolu s nevylúčenými bielkovinami zo živočíšnych produktov usádzajú v kĺboch a cievach. Následne tu vplyvom času, napevno ako kameň, skryštalizujú. Je to obdobný proces, ako keď sa na dne varnej kanvice kryštalizuje a uchytáva vodný kameň. Tento proces je sprevádzaný zvýšenou kyslosťou, a tým dochádza aj k vyplavovaniu vápnika z vlastných kostí. Toto všetko sa deje nenápadne a prebieha pomaly molekulu za molekulou, deň za dňom. Časom sa prihlasujú prvé problémy: bolesti chrbtice, kĺbov, kostí a s tým spojené všetky druhy problémov v oblasti pohybu, zvýšený krvný tlak a silne skôrnatené cievy. Naopak používanie prírodnej neupravovanej - nerafinovanej soli nie je spájané v tak širokej miere s negatívnymi následkami na zdravie. Národy konzumujúce (v rozumnej miere) prírodnú nerafinovanú kamennú soľ vykazujú podstatne menší alebo žiadny stupeň poškodenia svojich ciev a kĺbov, zapríčineného chloridom sodným.