Jablčný ocot obsahuje kyselinu octovú, citrónovú a kyselinu mliečnu (veľmi významné kyseliny), stopové prvky (sodík, draslík, vápnik, horčík, ...), jablčný pektín, vitamíny B a C. Je to úžasný čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum, ktoré ničí choroboplodné zárodky a baktérie a napomáha tak dosiahnutiu optimálneho zdravia a dlhovekosti. Jablčný BIO ocot* 5% je získaný prírodnou fermentáciou, nefiltrovaný. Tým sú zachované enzýmy a vynikajúca chuť. Prípadný sediment neznižuje kvalitu. Ak sa snažíte zhodiť niekoľko kilogramov, alebo sa snažíte udržať si postavu, jablčný ocot si dobre v kuchyni strážte, nie je len obyčajný dochucovadlom.
Osoby bez zdravotných problémov po užívaní pocítili tieto pozitíva.
- pomáha dosiahnuť optimálnu vitalitu a dlhovekosť
- používa sa pri očistných kúrach na vyplavovanie toxických látok z tela
- mierne podporuje zníženie hmotnosti
- prispieva k naštartovaniu metabolizmu
- prispieva k podpore prirodzeného riedenia krvi, tým sa do nej ľahšie dostávajú toxíny z buniek, ktoré sa následne z tela vyplavia von
Zloženie:
BIO jablčný ocot 5%-ný; získaný prírodnou fermentáciou, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Jablčný ocot nepodlieha skaze.
Použitie:
Jablčný ocot BIO sa konzumuje v menších dávkach, cca 1 - 2 čajové lyžičky pridané napr. do 2 dcl džúsu alebo vody, ktorú môžete mierne osladiť melasou, medom , alebo iným prírodným sladidlom. Používa sa tiež v studenej kuchyni do šalátov, omáčok, majonéz alebo na zaváranie zeleniny.
UPOZORNENIE
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!