Ghí (Ghee) BIO - 400 ml

Neohodnotené
 
Dostupnosť Skladom
€9,90
€8,25 bez DPH
   
Kód tovaru 00402
Výrobca Wolfberry
Kategória Iné potravinové doplnky
 

Ghee (ghí) je čistý maslový tuk

Wolfberry BIO ghí (ghee) je maslový tuk, vyrobený podľa starodávneho ajurvédskeho receptu prepustením 100% BIO masla.

Ghí patrí k základným potravinám v ajurvédskej kuchyni a podľa ajurvédskeho učenia by sa malo používať a konzumovať každý deň.

Maslový tuk, ktorému sa dnes hovorí podľa indickej kuchyne ghí, nie je žiadnou novinkou ani v slovenských luhoch a hájoch. Naše babičky mu vraveli topené maslo alebo šmolc. Oceňovali predovšetkým to, že vďaka absencii vody a bielkovín neoxiduje, takže v dobre uzavretej nádobe vydrží na chladnom a tmavom mieste aj niekoľko mesiacov.

Ghí je čistý tuk, ktorý sa pripravuje veľmi pomalým prepúšťaním masla. Pri tejto procedúre sa z masla odparuje voda, ale aj vznikajúca pena, v ktorej sú mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo. Výsledným produktom je naozaj čistý tuk, ktorý má žltú farbu a lahodnú maslovú vôňu i chuť s mierne sladkým, orechovým podtónom.

Ghí sa síce vyrába z masla, ale vďaka spracovaniu sa v ňom nenachádza laktóza ani kazeín. Vďaka tejto vlastnosti si ho môžu, po porade s lekárom, dopriať aj ľudia, ktorí majú radi chuť masla, ale trpia alergiou na niektorú z mliečnych zložiek.

Ďalšou z jeho neoceniteľných vlastností je veľmi vysoký bod zápalnosti, ktorý sa pohybuje okolo 240° C. To vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi. Pri pečení alebo vyprážaní tak nedochádza k prepaľovaniu látok obsiahnutých v tukoch s nižším bodom dymivosti a k ich škodlivému uvoľňovaniu do potravín.

Wolfberry ghí je vyrábané z mlieka z českých BIO fariem, ktoré sa pri starostlivosti o svoju pôdu a kravy zaobídu bez pesticídov, priemyselných hnojív, alebo iných chemikálií. Pri jeho výrobe sa nepoužívajú umelé dochucovadlá, farbivá ani arómy, takže ghí dostanete naozaj v jeho prirodzenej farbe, chuti a vôni.

Ghí je ľahká a zdravá alternatíva ku klasickému maslu, oleju, alebo tuku a dodáva jedlu delikátnu príchuť. Je ideálna na vysmážanie, pečenie, praženie a dusenie. Je nevyhnutný doplnok v indickej, alebo ajurvédskej kuchyni.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.