Neohodnotené

Extrakt zo zeleného čaju 350mg - 60 kapsúl

Vysoko účinný extrakt zo zeleného čaju

Skladom
Kód: 00812
Značka: Biotikon
€23,99 €19,99 bez DPH
Kategória: Imunitný systém

Vysoko účinný extrakt zo zeleného čaju. Účinná látka EGCG a katechín sú merané metódou HPLC. Výrobok je vyrobený v Nemecku

To, že je zelený čaj zdraviu prospešný, je všeobecne známe.  Veľa ľudí si však pletie zelený čaj a extrakt zo zeleného čaju. Pitie čaju považujú za to isté, ako užitie extraktu zo zeleného čaju. Rozdiel je v množstve účinných látok.

Extrakt zo zeleného čaju je akýmsi koncentrátom účinných, zdraviu prospešných látok. Keďže je získavaný z čaju, je prírodný a neškodný.

Osoby bez zdravotných problémov sa po užívaní výživového doplnku Extrakt zo zeleného čaju cítia lepšie a po jeho dlhodobom užívaní pocítili aj mnoho ďalších pozitív.

  • pozitívne vplýva na detoxikáciu a podporuje regeneráciu pečene
  • pomáha naštartovať imunitný systém
  • prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom
  • má vplyv aj na rýchlejšie spaľovanie tukov
  • podporuje metabolizmus tukov bez toho, aby pri tom zvyšoval tep srdca
  • prispieva k prevencii proti civilizačným chorobám, ako je rakovina, alebo kardiovaskulárne choroby

Účinná látka v zelenom čaji  sa nazýva Epigalokatechin galát, tiež známy pod skratkou EGCG.

Odbúrava a spaľuje tuky

EGCG je cenená pre jeho schopnosť lepšie odbúravať tuky. Dokáže totiž zablokovať činnosť enzýmu, ktorý zhoršuje využitie mechanizmu spaľovania tukov. Keď užívate tento doplnok stravy (Extrakt zo zeleného čaju), podporíte tým účinnosť norepinerfinu, čo je neurotransmitér, ktorý zvyšuje účinnosť metabolizmu a spaľovania tukov. Okrem tejto výhody dokáže tiež tlmiť pocit hladu, čo vedie k zníženiu konzumovanej stravy behom dňa a tým znižuje kalorický príjem.

Vyznávači fitnes a športovci ocenia aj prínos zeleného čaju a extraktu pri regenerácii organizmu a podľa výskumu tiež pred zvýšením nepriaznivého odbúravania svalovej hmoty.

Výhody extraktu sú zvýšený obsah účinnej látky v dávke a dokonca sú tieto látky účinnejšie, ako pri pití čaju. Na prípravkoch hľadajte účinnou látku EGCG, čiže epigalokatechin galát. Kalorická účinnosť EGCG je odhadovaná na 50 – 200 kcal za deň.

Čaj a extrakt zo zeleného čaju by mohli pomôcť pri spaľovaní tukov, zlepšení celkového zdravia a aj lepšej výkonnosti. Niektoré výskumy naznačujú, že aktívne látky a antioxidanty v čaji, alebo v extrakte dokážu lepšie likvidovať voľné radikály, ako zelenina a ovocie.

Prevencia voči nádorom

Štúdia z Japonska, ktorej sa zúčastnilo 8552 osôb ukázala, že fytochemikálie zo zeleného čaju pôsobili preventívne voči nádorovým chorobám všetkých orgánov, vrátane žalúdka, pľúc, hrubého čreva a pečene. Epidemiologické štúdie so zeleným čajom teda dokázali jeho protinádorovú aktivitu..  Viac informácii nájdete v článku, ktorý pridáme na stránku už čoskoro...

Zloženie Extrakt zo zeleného čaju: Extrakt zo zeleného čaju, piper nigrum extrakt - Piperín

Prípravok je bezlepkový a je vhodný aj pre vegánov a je hypoalergénny: neobsahuje kvasnice, mlieko, vajcia, glutén, obilie, sóju, pšenicu, cukor, škrob, soľ, konzervanty, farbivá, príchute a vône.

Množstvo účinnej látky v 2 kapsulách: 700 mg z toho 350 mg Epigalokatechin galát (EGCG)

Odporučená denná dávka obsahuje: 2 kapsule:   

Extrakt zo zeleného čaju      -    700 mg, z toho:

  • 98% Polyfenolóv - 686 mg
  • 80% Tee - katechín  - 560 mg
  • 50% EGCG, Epigalokatechín galát  - 350 mg
  • 0,48% kofeín

Piper nigrum extrakt (95% Piperín)

Extrakt zo zeleného čaju dávkovanie: 2 kapsule denne.

Ustanovené odporúčané dávkovanie sa nesmie prekračovať. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Ukladať mimo dosah detí. Nie je vhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy.

UPOZORNENIE: Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiaduce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom!