Blog, Strana 7

Preferujete organické, vegetariánske alebo vegánske potraviny? Produkty značky Allos sú potom aj vám šité na mieru

allos-logoDbáte na kvalitné potraviny, ktoré pochádzajú výlučne z prírodných zdrojov bez zásahu akejkoľvek chémie a samozrejme spĺňajúce štandardy označenia BIO? Potraviny, ktoré nie sú vyrábané masovo len pre dosiahnutie zisku, ale hlavne s cieľom poskytnúť zdravú, kvalitnú a najmä chutnú alternatívu k bežne dostupným potravinám? Práve také aj vám ponúka nemecký výrobca bio vegetariánskych a vegánskych potravín Allos, ktorého produkty vám prináša aj internetový obchod Prírodná Strava.

Vhodná strava na jesenné obdobie

bb

Leto už stráca na sile, dni sa postupne ochladzujú a čochvíľa nás prekvapí chladnejšia a veternejšia jeseň.  Príroda má svoj rytmus v podobe ročných období a ľudský organizmus je tiež pod jej vplyvom. Keďže sme jej neoddeliteľnou súčasťou, mali by sme tomu prispôsobiť aj stravu, ktorá nás udrží v zdraví a kondícii.  Poznatky orientálnych medicín vám poradia ako jesenné obdobie zvládnuť čo najlepšie.

 

Zoznámte sa so zaujímavými olejmi prospešnými pre naše zdravie

tekvicovy olej_prirodnastrava.sk

Nielen slnečnicový, repkový či olivový. Súčasný trh ponúka oveľa väčšie množstvo zaujímavých olejov, ktoré okrem svojho využitia pri príprave jedál alebo na kozmetické účely dodajú telu aj viaceré výživné látky. Zoznámte sa so zaujímavými druhmi olejov, ktoré môžete nájsť aj v našom internetovom obchode.

 

 

 

Zeolit – zázračná sopečná hornina s obrovským detoxikačným potenciálom

zeolit

Zázračná hornina sopečného pôvodu. Aj tak by sme mohli charakterizovať zeolit, ktorý je mnohými označovaný za liek tretieho tisícročia. Tento prívlastok však vyvracia jeho bohatá história uplatnenia v medicíne, ktorá siaha až do tradičného čínskeho liečiteľstva. Podľa najnovších vykopávok z oblasti Kolumbie dokonca až 3 000 rokov dozadu, keďže nálezy preukazujú jeho využívanie juhoamerickými Indiánmi. Zeolit v súčasnosti nezaraďujeme k liekom, ale k doplnkom stravy. Účinne vychytáva voľné radikály, a tak pôsobí detoxikačne. Obrovskou výhodou je, že je pre organizmus bezpečný aj po podaní vysokej dávky.

 

 

Múdrosť stromov

obr1

Stromy majú neuveriteľné schopnosti a takmer magickú silu spojenú s účinkami na všetky ľudské bytosti. Stačí v sebe napríklad len na chvíľu prepnúť moderný program na ten prapôvodný, naturálne a jednoduchou technikou navyknúť našu myseľ na úplne iné pozorovanie prírody a sveta celkovo.

Náš život je aj dnes so stromom blízko spätý. Strom nám poskytuje príjemný tieň a robí nám radosť svojou krásou. Staré stromy nás ohromujú svojou majestátnosťou a mohutnosťou a lákajú nás, aby sme trávili čas v ich blízkosti. Potom nás prepadajú až spirituálne myšlienky a zvláštne vnútorný pokoj. Strom je domovom mnohých drobných i väčších živočíchov a naopak my plníme svoje príbytky voňavým drevom. Strom nám pomáha dýchať a dáva nám teplo a jedlo.

 

Upratujeme a perieme ekologicky

ekologické upratovanieNemusíte sa vôbec cítiť trápne, pokiaľ už dlhšie nesúhlasíte s používaním bežnej drogérie a čistiacich prostriedkov. Už aj na Slovensku sa nájde čoraz viac ľudí, ktorí pri očistných rituáloch svojej domácnosti využívajú radšej prostriedky šetrné k prírode a v mnohých prípadoch, keď si to dôkladnejšie prerátate, aj k peňaženke. Myslieť ekologicky v dnešnej dobe sa naozaj oplatí.

 

 

 

Ako si vyberať ovocie

obr1

 Na chutnom a kvalitnom jedle sa neoplatí šetriť - ak z vlastného tela robíme dlhodobo odpadový  kôš, následky sa časom dostavia. Neznamená to nakupovať len tie najexkluzívnejšie exotické  dobroty, ale napríklad aj "obyčajné" ovocie starostlivo vyberať, nepodliehať super výhodným  zľavám, zapojiť pri nákupe čuch i hmat ... Najlepšie by samozrejme bolo pojedať naše sezónne,  chemicky neošetrené plody, alebo aspoň ovocie v BIO kvalite, ale nie každý má tú možnosť. A v  zime by sme asi dosť trpeli. Takže sa teraz spolu pozrieme, ako si z bežného obchodu doniesť  naozaj chutnú desiatu, alebo dokonca hlavný chod. V supermarkete príliš často nenarazíme na  adekvátne zrelý tropický plod, vhodný na konzumáciu (niektoré reťazce sa ale mierne s kvalitou  ovocia a zeleniny polepšili), a tak ochutnávame len chuťovo vzdialenú náhradu skutočného ovocia.

 

Maharishi Ayurveda – tie najlepšie ajurvédske produkty so skrytým potenciálom prírody

maharishi-ayurveda

 Veríte skrytej sile prírody a snažíte sa s ňou dosiahnuť vzájomnú rovnováhu? Značka zdravých potravín a kozmetiky Maharishi Ayurveda využívajúca základné princípy indickej holistickej medicíny potom osloví aj vás. Objavte spoločne s našim internetovým obchodom najlepšie ajurvédske produkty skrývajúce obrovský potenciál prírody.

 

Zoznámte sa aj vy s Ajurvédou – tradičnou indickou medicínou

Ajurveda

 

 

Aj zdravá strava môže byť účinnou medicínou. Práve táto myšlienka je jedným zo základných kameňov Ajurvédy, tradičnej indickej filozofie lekárstva. Kým u nás je Ajurvéda považovaná za alternatívny systém liečby, v Indii je serióznym medicínskym odborom s vlastnými oddeleniami či dokonca samostatnými nemocnicami. Zoznámte sa aj vy s filozofiou Ajurvédy a zakomponujte jej prvky aj do vášho životného štýlu. Získate tak vitálnosť a vyššiu odolnosť voči ochoreniam číhajúcim všade navôkol nás.

 

 

 

Cukor - zbytočný a škodlivý spoločník

prirodnastrava-clanok-cukor-zbytocny-spolocnik

O škodlivosti a nebezpečných vplyvoch cukru na živé organizmy už boli napísané tisíce riadkov a preto si len v stručnosti pripomenieme, ako a prečo cukor v jedle zdravšie nahradiť a neprísť pritom o zážitok zo sladkej chuti, pokiaľ ju naše telo zo zvyku vyžaduje.

Jedným z hlavných problémov bieleho rafinovaného cukru je, že prešiel chemickým procesom, pri ktorom bol vybielený, zbavený všetkých prímesí a melasy.