Blog, Strana 5

„VÍNO BEZ HISTAMÍNU JE BIO A CHUTÍ VÝBORNE“

 

yweigeltrebe a jedlo

Stretli ste sa už s pojmom  bio víno bez histamínu? Je vhodné pre ľudí, ktorí sú alergickí na histamín. Podľa štatistík na túto intoleranciu trpia približne 3% ľudí. Sme radi, že máme v ponuke víno bez histamínu, pretože ak máte doma alergika, tak toto vínko je riešením. A nielen pre neho. Chutí výborne všetkým. Nemusíte teda kupovať dva druhy vína. Pokojne si doprajte víno bez histamínu spoločne.

ČIERNA ZUBNÁ PASTA- REVOLÚCIA V BIELENÍ ZUBOV

pastacierna1

Zubných pást je na trhu veľa, no kvôli cenám i obsahu škodlivín sa mnohí prikláňajú k alternatívnym riešeniam. V regáloch drogérií nájdete produkty s obsahom laurylsulfátu sodného, ktorý sa kumuluje v mozgu i srdci a spôsobuje dráždenie očí , slizníc či alergické reakcie. Medzi ďalšie látky obsiahnuté v zubných pastách patria tzv. fluoridy, ktoré síce majú bieliacu schopnosť, ale sú škodlivé pre ľudský organizmus vo viacerých ohľadoch. Ak ste po užívaní výrobku pre dentálnu hygienu pociťovali nevoľnosť, závrate či tráviace ťažkosti, môže za to práve privysoký obsah týchto látok.

DODRŽUJTE PITNÝ REŽIM S VODOU VOSS

voss03

Leto je v plnom prúde a pri vykonávaní mnohých aktivít neraz zabúdame na pravidelný pitný režim. Nedostatok vody v tele spôsobuje podráždenie, únavu, bolesti hlavy a celkovú dehydratáciu organizmu, ktorá môže viesť k mdlobám. Aby ste tomu predišli, mali by ste si so sebou všade nosiť  vodu. Komerčné nápoje sú obvykle predávané v nepraktickom plastovom balení, ktoré navyše vylučuje škodlivé látky. Ak hľadáte fľašku, ktorá sa zmestí do kabelky, kufra, batohu a pohodlne sa nesie v ruke poobzerajte sa po vodách Voss.

 

 

VITAMÍNY SKUPINY B – PREČO ICH KONZUMOVAŤ A ODKIAĽ ICH ZÍSKAŤ?

B01

Vitamíny B1 až B12 (označované aj ako B-komplex) sú nesmierne dôležité pre správnu funkciu tela. Ich spoločná vlastnosť spočíva v tom, že sa zúčastňujú na uvoľňovaní energie v organizme. Nakoľko málokto má ovocie a zeleninu na dennom jedálničku, nie je neobvyklé, že pri zvýšenej fyzickej alebo psychickej záťaži sa môže prejaviť nedostatok  mikroživín. V takýchto prípadoch je vhodné zaobstarať si výživový doplnok, ktorý príjem daných vitamínov pokryje.

OSLAĎTE SI ŽIVOT AGÁVOVÝM SIRUPOM

agave1

Agáve je mimoriadne odolná sukulentná rastlina pôvodom z Ameriky, ktorá dokáže prežiť v nepriaznivom púštnom prostredí i v drsných horských podmienkach, kde teplota klesá
pod -25 stupňov Celzia. Rozmnožuje sa najčastejšie odnožami a žije do veku 20-40 rokov, po odkvitnutí odumiera. Pichľavá Mexická rastlina Agáve sa vzhľadom podobá na Aloe Vera a využíva sa pri výrobe tequily a sirupu.

LAPACHO – STROM SILY A ENERGIE STARÝCH INKOV

lapacho13

Lapacho je významné obsahom širokého spektra látok, ktoré výrazne posilňujú obranyschopnosť a bojujú voči rade ochorení. Lapacho je už odpradávna bohatstvom tropických dažďových pralesov. Podľa starých záznamov sa kôrou zo stromu Lapacho liečili starí vládcovia Inkov dávno pred príchodom Španielov na územie Nového Sveta. Tento všeliečivý strom s obľubou využívali aj Indiáni z kmeňa Callawaya, žijúci vysoko v Andách, rovnako ako príslušníci kmeňov Quechua a Aymara.  Výnimku netvorili ani Vikingovia či Rusi, ktorí sú všeobecne známi svojou silou.

HIMALÁJSKA SOĽ – SOĽ NAD ZLATO

sol1

Medzi najčastejšie používané ingrediencie pri varení patrí bezpochybne soľ. Okrem klasickej kuchynskej soli sa môžete v obchodoch so zdravou výživou stretnúť s ružovkastou soľou, ktorá pochádza z Himalájí. Vznikla  pred 220 miliónmi rokov vyschnutím pramora, spôsobeným radikálnymi klimatickými zmenami. V súčasnosti je uložená v hĺbke 400-600 metrov, čím je chránená pred akýmkoľvek znečistením prostredia. Vďaka tejto vlastnosti si uchováva svoj tradične bohatý obsah minerálnych látok, ktoré pomáhajú normalizovať krvný tlak, znížiť svalové kŕče či zlepšiť trávenie.

KOTVIČNÍK ZEMNÝ – ELIXÍR NIE LEN NA POTENCIU

kotvicnik01

Únava, podráždenie, vyčerpanosť a nízka sexuálna aktivita sú problémy, ktoré trápia mnohých. Je prirodzené, že s pribúdajúcim vekom klesá hormonálna aktivita u mužov i žien, s čím súvisí pokles potencie, stereotyp a nuda. V takýchto prípadoch poslúži kotvičník zemný, známy aj ako Tribulius Terrestris, ktorý je v súčasnosti hlavnou zložkou prípravkov podnecujúcich kvalitný sexuálny život.

DODAJTE SVOJMU TELU POTREBNÉ BIELKOVINY S PROTEÍNMI SUNWARRIOR

biel01

Proteíny, stavebné kamene organizmu sú zložené z aminokyselín, ktoré sú  v ich štruktúre kombinované rôznymi spôsobmi. Na čo nám slúžia? Bielkoviny tvoria svaly, kosti, šľachy, kožu, vlasy a ďalšie tkaniváSlúžia však aj pre mnohé iné dôležité funkcie, vrátane dopravy živín do buniek a produkcie enzýmov. 

 

ZDRAVOTNÉ PRÍNOSY ZELENEJ RIASY MENOM CHLORELLA

chlorella02Jej názov je odvodený od latinského zelený a malý. Vďaka vysokému obsahu chlorofylu má táto jednobunková sladkovodná riasa sýto smaragdovo zelenú farbu.

V priaznivých podmienkach so silným slnečným žiarením v neznečistenom prostredí sa množí až neuveriteľnou rýchlosťou, 4x za 20-24 hodín.