Blog, Strana 2

Pripravili sme pre vás návod ako začať žiť viacej EKO(logicky)

recyklacia

Denne sa stretávame s katastrofickými správami a informáciami, ako žalostne začína vyzerať naša príroda, svetové moria, lesy, voda. Čo s tým? Ideálne, ak začneme každý od seba a prispejeme svojou !troškou.
Pripravili sme pre vás návod ako začať žiť viacej EKO(logicky). Poďme teda na to!

 

 

Byť vegánom je životný štýl - presvedčila nás "vegánska" blogerka Zlatica Žárska

klbovavyziva

Je mladá, plná energie a venuje sa vegánskemu blogovaniu. Vlaste inak. Ona vegánstvom žije. Praktizuje kuchyňu, v ktorej by ste mäso, klobásu, alebo divinovú paštétu iba ťažko hľadali. Keďže ide o nie bežný spôsob stravovania (stále je v minorite oproti nám „všežravcom“), zaujímalo nás, čo ju k tomu viedlo. A tiež, ako sa na jej aktivity pozerá rodina a priatelia. Predstavujeme vám Zlaticu Žársku.




Krehká a krásna Alžbeta Ovečková dá „dole“ aj statného chlapa.

LASKAVHRNCOCH

Niektorým športom dominujú skôr muži, ako ženy. Napríklad taký futbal. Alebo zápasenie. Alebo karate? Možno ste zachytili, že jednou z veľmi úspešných slovenských karatistiek je krásna a jemná dievčina. Volá sa Alžbeta Ovečková. Po pracovnej stránke sa stará ako finančná konzultantka o financie a manažment poistenia. Vo voľnom čase holduje karate. Zobrali sme ju na slovíčko, pretože dobré výsledky v športe sa často viažu na správny životný štýl. A teda aj na stravovanie.

 

 

Recept na dokonalé rizoto a k tomu víno

nordic

 

Ako variť s láskou? Aj o tom sme sa minulý týždeň rozprávali s Kristínou Procházkovou, ktorá je nielen sympatická, ale i výborná kuchárka. Už niekoľko rokov sa venuje vareniu a prevádzkuje svoj blog Láska v hrncoch. A že do jedál pridáva lásku sa presvedčíte ihneď, ako otvoríte jej stránku. Sľúbila nám, že pripraví recept v ktorom použije naše Chardonnay. A sľub aj dodržala. Prinášame návod na dokonalé rizoto a k tomu víno. Veríme, že vás bude inšpirovať.

 

Varíte s láskou? Kristína Procházková jednoznačne áno. Láska v hrncoch je jej značka

LASKAVHRNCOCH

Vždy, keď doma varím pre svoju rodinu, tak mi synovia zvyknú povedať: Mami, hlavne do toho daj aj lásku. Neviem z čoho to vzniklo a ako sa to stalo. Ale je to tak. Táto veta u nás doma znie skutočne často. Preto mi pred dvomi rokmi veľmi prirodzene „ťuklo“ do oka, keď som videla na internete blog, ktorý sa volá ako inak – Láska v hrncoch. Stojí za ním Kristína Procházková a my sme ju zobrali na kus reči. O varení samozrejme...ale nielen o ňom.

 

 

S paličkami ku zdraviu a životnej pohode

nordic

 

Veľa sa o ňom v poslednom čase rozpráva. Pribúdajú skupiny na sociálnych sieťach, rady a návody. Môžu vám dve paličky naozaj pomôcť naštartovať cestu k zdravému životnému štýlu? Na dôvody, prečo je nordic walking výborná alternatíva, ale aj na iné otázky sme sa spýtali Radky Aľakšovej, ktorá sa nordic walkingu venuje nielen sama pre seba, ale vedie i skupiny. Okrem toho jej nie sú cudzie otázky týkajúce sa komplexného zdravého životného štýlu. 

 

Prírodný vitamín C, alebo nie je Céčko ako Céčko

obchod prirodna strava piestany

Cítite sa unavení? Alebo ste našli na svojej pokožke fľaky, ktoré majú v sebe vlásočnice? Naša stála zákazníčka sa s nami podelila o svoje skúsenosti, kedy jej prírodný vitamín Cé evidentne pomohol. Nechajte sa inšpirovať. Plus sme pripravili súhrn na čo všetko Céčko zaberá, či sa ním dá predávkovať a čo vám to môže spôsobiť.

 

 

Ako sa starať o pleť po päťdesiatke

kozmetika

Slovenky sú v starostlivosti o svoju pleť často veľmi nápadité a vynaliezavé. Študujú všetky novinky a skúšajú. Od profesionálnych salónov, až po prírodné recepty starých mám.  Platí to aj pre pleť. V poslednej dobe sa stáva čoraz častejšie, že  niektoré päťdesiatničky vyzerajú aj o desať rokov lepšie. To samozrejme nesúvisí iba so starostlivosťou o pleť, ale aj so životným štýlom. Je oveľa inde ako kedysi. 

Nový obchod Prírodná Strava v Piešťanoch

obchod prirodna strava piestanyPred časom sme sa rozhodli, že nájdeme vhodnejšie priestory pre náš obchod v Piešťanoch. Niekoľko mesiacov to síce trvalo, ale dnes už máme otvorené. Sme bližšie k centru a preto veríme, že si k nám nájdete cestu. Obchod sídli na Rázusovej ulici č.5 a nájdete tu celý sortiment na ktorý ste zvyknutí z nášho eshopu. Okrem značiek ktoré ste si obľúbili máme pre vás aj novinky. Veríme, že ich vyskúšate. 

 

 

Prepadli ste športovaniu? Postrážte si kĺby!

klbovavyzivaČím viac je vonku krajšie počasie, tým častejšie mnohí z nás „vybiehajú“ za športom. A to doslovne. Nikdy nebolo toľko akcií v oblasti runingu ako za posledné roky. Ich počet a úroveň sa neustále zlepšujú. Pribúda však i športovcov, ktorí začínajú trpieť bolesťou kĺbov. Nie nadarmo sa hovorí, že športom k trvalej invalidite. Aby tomu tak nebolo, je potrebné telu dopriať nielen strečing, ale pomôcť mu i výživou. Aj tou kĺbovou.