SPOZNAJTE ELIXÍR MLADOSTI MENOM GOJI

goji3Mnoho ľudí má predsudky voči čomukoľvek, čo pochádza z Číny. Avšak nie všetko, čo z tejto krajiny pochádza, môžeme označiť za nekvalitné. Takúto svetlú výnimku tvorí aj ovocie Goji (vyslovuje sa godži), ktoré už po stáročia konzumujú tibetskí mnísi ako elixír večnej mladosti

Kustovnica čínska je ker, ktorý dorastá do výšky asi dva metre, a jej plody sa podobajú na šípky – sú červené, oválne a dlhé asi 2,5 centimetra. Zaujímavosťou je, že pri styku čerstvých plodov goji s pokožkou, dochádza k jej sčerneniu. Preto sa goji nezbiera ručne, ale plody sa s kríkov striasajú na plachty, a následne sa sušia v tieni. Umelé dosušovanie ani konzervačné prostriedky nie sú prípustné!

NUTRIČNÉ ZLOŽENIE GOJI

Po obsahovej stránke je kustovnica čínska  tým najhodnotnejším ovocím na planéte. Semienka obsahujú 18 druhov aminokyselín, vrátane všetkých osem esenciálnych (napr. tryptofan či isoleucín), až 21 stopových prvkov (napríklad zinok, železo, meď, vápnik, germánium, selén a fosfor). Sú jedným z najbohatších zdrojov karotenoidov zo všetkých známych plodov na Zemi, pričom sú výdatnejšie ako mrkva.

Ďalej obsahujú vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Významnou látkou obsiahnutou v goji je beta-sitosterol, ktorý sa využíva pri podpornej liečbe zvýšenej hladiny cholesterolu, ďalej pri problémoch s prostatou a má tiež protizápalový účinok. V plodoch nájdeme taktiež kvalitné polysacharidy a silné antioxidanty.

goji1

CHUDNUTIE 

Goji bobule majú špecifické vlastnosti, ktoré pomáhajú kontrolovať hladinu glukózy v krvi a chuť do jedla. Obsahujú celkovo 21 percent vlákniny, čím dokážu kontrolovať prejedanie sa. Obsah chrómu pomáha udržovať svalovú hmotu pri chudnutí a podporuje účinnejší metabolizmus. 

KRÁSNA PLEŤ  

Goji podporuje funkciu krvného obehu, čím pomáha metabolizmu pleti.  Aktívne znižuje kyslikové voľné radikály a chráni pokožku pred škodlivým UV  žiarením. Jedinečné vlastnosti Goji, bojujú proti akné a podporujú zdravú a jemnú pleť.  

AFRODIZIAKUM 

Goji bobule predstavujú silné sexuálne tonikum. Podporujú tvorbu testosterónu, zvyšuje sexuálne funkcie rovnako mužov aj žien a zároveň pomáhajú odbúravať stres.

ĎALŠIE BENEFITY GOJI

  • Dodáva energiu
  • Posilňuje srdce
  • Omladzujúce účinky
  • Znižuje krvný tlak
  • Zlepšuje zrak
  • Protirakovinové účinky
  • Protizápalové účinky
  • Zlepšuje pamäť
  • Zlepšuje spánok

Zaujali vás bobule Goji? Nájdete ich na našom e-shope.