Pohostenie pre nečakanú návštevu? Dobré víno, oriešky, ovocie a mandle

orechy

Istotne sa vám už stalo, že zazvoní telefón a na druhej strane je kamarát, alebo niekto z rodiny a ohlási sa ako nečakaná návšteva. V domácnosti nastane chaos. Okrem toho, že nie je upratané, naskytne sa i naliehavá otázka – čo na stôl? Pre takéto prípady je dobré mať po ruke rýchle dobroty, ktoré sa len tak rýchlo nepokazia. Pozrite sa, čo by to mohlo byť. A ešte k tomu zdravé!

 

 


Orechy, oriešky. Kto by ich nemal rád?

Ak si do nedotknuteľných zásob pre prípad návštev uložíte orechy, urobíte dobre. Vydržia nejaký čas a vy budete vždy pripravení. Medzi najobľúbenejšie (aspoň na základe našich štatistík) patria jednoznačne kešu. A nemyslíme si, že preto, lebo si ľudia chcú pripomínať dobu „cashu“.
Kešu sú obľúbené preto, že majú veľa pozitívnych účinkov na náš organizmus Obsahujú účinné látky, ktoré okrem iného veľmi dobre vplývajú na trávenie, ale aj imunitu. Vedeli ste napríklad, že 20 orieškov denne dodá vášmu telu potrebnú dávku železa? Dokonca viete vďaka nim zredukovať aj telesnú hmotnosť či odstrániť z tela vysoký cholesterol. A páni pozor – pomáhajú aj pri tvorbe spermií.
Hneď na druhom mieste sa v našim štatistikách predaja nachádzajú mandle. Okrem toho, že sú chutné, obsahujú najvyšší podiel cenných živín spomedzi orechov. AK napríklad pravidelne konzumujete mandle, viete predísť cukrovke, ale i obezite. Mandle sú totiž super pomocník, ak ste sa rozhodli zdravo schudnúť. Možno budete namietať, že polovicu váhy tvoria tuky – ale pozrime sa na to, že aké. Ide o tuky nenasýtené, ktoré zlepšujú celkové zdravie človeka a dobré trávenie.
Tretiu priečku pomerne na istotu obsadzujú vlašské orechy. Aj keď si ich mnohí Slováci doprajú najmä na Vianoce, je dobré konzumovať ich celoročne. Už starí Rimania vedeli, že vlašské orechy majú omladzujúci účinok. I keď obsahujú až 70 percent tuku, netreba mať obavy. Prevažujú v nich zdravé tuky vrátane omega-3 mastných kyseliny, ktoré majú ochranný efekt. Už 30g denne znižuje riziko priberania. Vitamín E obsiahnutý v týchto orechoch má dokázateľne vyhladzujúci účinok proti vráskam. A to je výborná správa.



Ovocie, ktoré vydrží

Popri orechoch môžete návšteve ponúknuť aj kvalitné sušené ovocie. V našej ponuke máme ovocie namiešané na viacero spôsobov. Sme partnerom značky MIXIT a preto vieme, že sa pri ich kúpe nepomýlite. Spolu s orieškami vytvoria zdravú a chutnú kombináciu. Sušené ovocie z našej ponuky vydrží pomerne dlho aj preto, že je upravené špeciálnou metódou - lyofilizáciou. Tá prebieha v sušiacej komore, kde je plod hlboko zmrazený a neskôr vysušený. Presný postup si môžete pozrieť pri ktoromkoľvek z našich sušených ovocí. V skratke -  Lyofilizácia je jednou z najlepších spôsobov konzervácie potravín. Takto spracované ovocie si uchováva všetky svoje živiny a zaistí mu pôvodný vzhľad, prirodzenú plnú chuť a vôňu. Je bez konzervantov, farbív, cukru, či éčok.



Kávička, čaj, či vínko?

Ak chcete vašu návštevu dobre pohostiť, nemala by chýbať dobrá káva, čaj, alebo vínko. S vínom vieme pomôcť. A dokonca bude vhodné aj pre návštevu, ktorá trpí alergiou na histamín. Nemusíte sa obávať. Víno z našej ponuky je BIO a je certifikované ako vhodný produkt aj pre histaminikov. Už si len vybrať vašu obľúbenú odrodu. Celú ponuku nájdete TU. Veríme, že sme vás inšpirovali. Žiadna návšteva vás takto vyzásobených nezaskočí. Budete pripravení a verte, že hostia budú spokojní.

 

 

Váš tím, Prírodná Strava