DRAČIA KRV – LIEK AKO Z ROZPRÁVKY

krv13Už naši dávni predkovia poznali mytologický príbeh o stromoch Croton lechleri, ktoré sa objavili vo chvíli, keď bol zabitý veľký drak Landon. Jeho krv údajne vytiekla na zem a z nej boli stvorené tieto vzácne stromy.

V skutočnosti je  Dračia krv, ktorú poznáme ako Drags Imun, alebo Dangre de Drago, tmavočervená penivá  živica, ktorá k nám pricestovala z južnej Ameriky. Dvadsať metrov vysoké do neba siahajúce stromy z amazonských dažďových pralesov sú už po stáročia využívané tamojšími obyvateľmi pre ich liečebné vlastnosti.

ZAUJÍMAVOSTI O DRAČEJ KRVI

Dračia krv patrí vďaka svojmu unikátnemu zloženiu k najpreskúmanejším rastlinám z Peru. Už od šesťdesiatych rokov minulého storočia prebiehajú nepretržité  výskumy na popredných univerzitách v celom svete. Najnovšie štúdie naznačujú, že nápoj z dračej krvi je oveľa účinnejší ako penicilín. Dračia krv má antimikrobiálne, antibakteriálne, antimykotické a antivírusové účinky.

Domorodé a Peruánske kmene používali dračiu krv na zastavenie krvácania, urýchlenie hojenia rán, ako ochrana pred všemožnými infekciami, tiež pri úplavici či črevnej horúčke, pri žalúdočných vredoch a zažívacích ťažkostiach, pri ústnych vredoch, infekciách v hrdle, hemoroidoch, tuberkulóze, reumatizmu a pre posilnenie plodnosti.

Obzvlášť významnú prácu o protinádorovej, antibakteriálnej a hojivej schopnosti liečivej živice publikovali ZP Chen, Y. Cai a JD Phillipson, ktorí v roku 1994 dokázali, že látky izolované z miazgy majú silné bakteriostatické účinky.  

krv3

VNÚTORNÉ POUŽITIE: 

  1. ochorenia tráviacej sústavy
  2. vírusové zápaly pečene typu A, B a C
  3. cukrovka
  4. nádorové ochorenia
  5. anémia (chudokrvnosť)
  6. pásový opar (infekcia herpetickými vírusmi)
  7. vírusové zápaly
  8. ochorenia opornej sústavy

 

VONKAJŠIE POUŽITIE: 

  1. zastavuje krvácanie
  2. chráni pred vznikom infekcie
  3. mnohonásobne urýchľuje regeneráciu tkanív
  4. paradentóza
  5. afty
  6. opary
  7. hemoroidy 
  8. kožné plesne a iné dermatózy
  9. popraskaná koža, kožné defekty
  10. popáleniny

 

Zaujala vás dračia krv? Nájdete ju na našom e-shope.