DODAJTE SVOJMU TELU POTREBNÉ BIELKOVINY S PROTEÍNMI SUNWARRIOR

biel01

Proteíny, stavebné kamene organizmu sú zložené z aminokyselín, ktoré sú  v ich štruktúre kombinované rôznymi spôsobmi. Na čo nám slúžia? Bielkoviny tvoria svaly, kosti, šľachy, kožu, vlasy a ďalšie tkaniváSlúžia však aj pre mnohé iné dôležité funkcie, vrátane dopravy živín do buniek a produkcie enzýmov. 

 

Potreby príjmu proteínov pre športovcov

Primeraný a pravidelný príjem proteínov - bielkovín je nesmierne dôležitý pre udržanie dobrej fyzickej ale aj psychickej kondície. Proteíny možno čerpať zo živočíšnych zdrojov (mäso, vajcia, mliečne výrobky), ako aj z rastlinnej potravy (strukoviny, orechy, spirulina, sója, brokolica ...)Tieto potraviny dodávajú telu proteíny v rôznom množstve, pričom mnoho výživových poradcov tvrdí, že plnohodnotné proteíny sú práve tie  živočíšneho pôvodu, čo však nie je úplne pravda! Vegetariánski i vegánski športovci môžu mať adekvátny príjem bielkovín ak sú si vedomí toho, ako správne kombinovať potraviny.

Športovci potrebujú proteíny predovšetkým na obnovu a budovanie svalovej hmoty, ktorej bielkoviny bývajú použité ako palivo, keď chýba dostatočné množstvo sacharidov. Takáto situácia je nežiadúca, pretože ak sa proteíny používajú ako palivo, o to môže byť potom väčší jeho deficit množstva potrebného na opravu svalov.

Nakoľko ustrážiť si dostatočný príjem bielkovín v strave býva náročné, väčšina športovcov po tréningu dodáva svojmu telu bielkoviny na opravu tkanív pomocou výživového doplnku – proteínového prášku. Na trhu sa nachádza množstvo druhov týchto doplnkov počnúc od WPC, Kazeínu, Viacložkových proteínov či nočných proteínov, ktoré sú živočíšneho pôvodu (najčastejšie mliečna bielkovina - srvátka). Existujú aj rastlinné alternatívy pre ľudí s intoleranciou na laktózu alebo vegánov, v podobe hrachového či konopného proteínu, ktoré často krát neobsahujú dostatočné spektrum aminokyselín alebo nevyhovujú po chuťovej stránke a preto vám odporúčame vyskúšať proteíny Sunwarrior.

Prečo práve Sunwarrior? 

biel02

Sunwarrior je americký výrobca špičkových vegánskych raw proteínov. Vyrábajú tri základné druhy: 

  1. Classic(vyrobený z naklíčenej ryže)
  2. Blend(z hráškový proteínu, konopného proteínu a goji)
  3. PLUS(proteín z ryže, hrášku, quinoy, chia semiačok a amarantu).

 

Zaujímavosti o proteínoch Sunwarrior:

  • Obsahuje 83 % najkvalitnejších bielkovín z iných zdrojov ako je sója.
  • Je vyrobený pri teplotách nižších ako 32 °C, čo zaručuje prírodný charakter a vysokú vstrebateľnosť.
  • Výrobok je vhodný pre vitariánov, vegánov a vegetariánov.
  • Chuť je v porovnaní s ostatnými proteínmi hodvábne jemná.
  • Vyrobené z klíčiaceho endospermu (vnútorné živné pletivo rastlín) a z otrubov surovej naklíčenej celozrnnej hnedej ryže. Takto sa prvý krát podarilo vyrobiť hypoalergénnu a komplexnú bielkovinu, ktorá sa skladá zo všetkých 9 esenciálnych aminokyselín a ďalších neesenciálnych aminokyselín v dokonalo vyváženom pomere.
  • Zloženie výrobku Sunwarrior Proteín je z 98 % podobné materskému mlieku a vstrebáva sa s 98,2% účinnosťou pri trávení. Je jedným z najčistejších a najlepšie stráviteľných proteínov na trhu s vysokou biologickou hodnotou oproti iným zdrojom bielkovín (napr. pri porovnaní so syrovátkou a sójou).
  • Spĺňa ukazovatele BIO (Organic).
  • Sunwarrior Proteín je prírodným zdrojom bielkovín bohatých na vitamíny a minerály. Obsahuje veľké množstvo antioxidantov, železa, tokoferolu, tokotrienolu a ďalších veľmi dôležitých mikroživín.
  • Sunwarrior Proteín zvyšuje účinnosť vstrebávanie vitamínov a minerálov.
  • Vzhľadom k tomu, že Sunwarrior Proteín je tak dobre stráviteľný, je vhodný aj pre deti, seniorov a dospelých. Sunwarrior Proteín sa môže podávať aj podvyživeným, pretože je hypoalergénny, má vysokú biologickú hodnotu a rychlo sa vstrebáva.
  • V súčasnej dobe existuje niekoľko klinických štúdií, v ktorých Sunwarrior Proteín pomáha napr. pri vstrebávaní vitamínov u pacientov s AIDS. U iných zdrojov bielkovín sa také výrazné účinky neprejavili.
  • Klinické štúdie v Japonsku preukázali, že bielkovina z ryže, ktorá je hlavnou súčasťou tamojšej stravy, môže fungovať ako účinný nástroj ku kontrole telesnej hmotnosti a chudnutí. Dôvodom je vysoká miera vstrebávania tejto bielkoviny.
  • Predbežné klinické štúdie poukazujú na to, že výrobok podporuje redukciu hladiny cholesterolu. V súčasnosti sa preveruje, či znižuje krvný tlak

Jednotlivé verzie proteínov Sunwarrior si predstavíme v ďalších článkoch. Pokiaľ vás tieto proteíny zaujali, nájdete ich na našom e-shope.