"AKO NA PROSTATU - DÁ SA PROBLÉMOM PREDÍSŤ?"

 

prirodnastrava-obrazok-01

Ak ste muž a máte 50 rokov a viac, pravdepodobne ste si na mnohých portáloch prečítali, že prichádzate do obdobia svojho života, kedy vám hrozia problémy s prostatou. Zväčšeniu prostaty sa dá často predísť. Patrí sem napríklad vhodné zloženie stravy zaradením ovocia a zeleniny do vášho jedálnička. A tiež je potrebné začať sa hýbať. Čo hovoria čísla a ako teda na prostatu? 

 

 

Aký jedálniček zvoliť?
Niektoré potraviny pomáhajú prevencii, iné zase môžu spôsobiť zhoršovanie stavu. V jedálničku by podľa odporúčaní odborníkov nemal chýbať dostatok zeleniny – najmä listovej a samozrejme ovocie. Ideálne sú i brusnice, černice, maliny, čučoriedky a jahody. Samozrejme, že celoročne je problematické sa k nim dostať. Preto je vhodné siahnuť po ovocí, ktoré je sušené metódou prudkého zmrazovania ( viac o produktoch a metóde tu). Problémy s prostatou môže zhoršovať napríklad aj nadmerné konzumovanie červeného mäsa, vnútorností, ale i rôznych polotovarov. Alkohol tiež môže v tejto oblasti uškodiť, hlavne jeho pravidelné a nadmerné používanie. V prípade, že vám športovanie nevonia, zaraďte do svojho života pravidelné prechádzky v svižnom tempe. Ideálny je i Nordic Walking, ktorý i spevní celé telo.

Počúvajte svoje telo
Podľa dostupných údajov na portáloch, ktoré sú zamerané na urológiu  je zrejmé, že takmer polovica novo diagnosti­kovaných pacientov sa ozve vtedy, keď má výrazné a neznesiteľné problémy. Rozumné je počúvať svoje telo a problémom predchádzať. Samozrejmosťou by mala byť pravidelná návšteva urológa.

Čo okrem upravenej stravy a pohybu môže napomôcť?
Skúste si dať do vyhľadávača slovné spojenie ako na prostatu? Približný počet výsledkov v slovenskom jazyku je 433 000. To sa nedá prečítať ani za sto rokov. Rôzne firmy sa predbiehajú v linkovaní produktov, ktoré sľubujú riešenie problému. Ako sa v tom celom orientovať a čomu vlastne veriť? K prevencii a k zmierňovaniu problémov, ak už nastali máme v ponuke overený produkt PROSTATA PROTECT. Ide o originálnu receptúru podľa najnovších vedeckých výskumov. Pomáha pri najčastejších problémov spojených so zápalom a zväčšením prostaty, zmierňujú bolesť a problémy s močením, tlmia nutkanie a zároveň redukujú časté močenie cez deň aj v noci. Účinné prípravky na problémy s prostatou rovnako slúžia na liečenie chronického zápalu prostaty a prispievajú k zachovaniu sexuálnej aktivity do vysokého veku. Kapsule sú obohatené o 95%-ný extrakt z piperínu - Piper nigrum (Bioperine®). Piperín ako posilňujúci a liečebný prostriedok má schopnosť zvyšovať biologické využitie obsiahnutých prírodných látok. Celé jeho zloženie a dávkovanie nájdete TU.