„VÍNO BEZ HISTAMÍNU JE BIO A CHUTÍ VÝBORNE“

 

yweigeltrebe a jedlo

Stretli ste sa už s pojmom  bio víno bez histamínu? Je vhodné pre ľudí, ktorí sú alergickí na histamín. Podľa štatistík na túto intoleranciu trpia približne 3% ľudí. Sme radi, že máme v ponuke víno bez histamínu, pretože ak máte doma alergika, tak toto vínko je riešením. A nielen pre neho. Chutí výborne všetkým. Nemusíte teda kupovať dva druhy vína. Pokojne si doprajte víno bez histamínu spoločne.



Vybrali sme pre Vás

Víno sa väčšinou pije k jedlu. Je to hotová veda. Správna kombinácia jedla a vína sa učí na špecializovaných kurzoch, alebo vo vinárskych školách. My sme si dovolili vybrať z našej ponuky dve odrody, o ktorých si myslíme, že pokryjú väčšinu správnych kombinácií u vás doma.

Zweigel

Zweigeltrebe
je odroda, ktorá je veľmi výrazná. Víno má sýtu, takmer nepriehľadnú farbu, ktorá sa tiahne na hrane medzi tmavou červenou, až fialovou. Ani vôňou nezaostáva vo výraznosti. Cítiť z nej dobre dozreté višne, ktoré sa striedajú s vôňou sliviek. Po vypití vína v ústach zanechá pocit bozku čiernej čokolády v kombinácii s ríbezľami. Výhodou tohto vína je, že sa hodí tak k divine, klobásam či divinovému salámu, ako i k morke a kačici. Veľmi dobrá kombinácia je aj so zrelým syrom, najmä kozím.

 (Pozn. Zweigeltrebe je relatívne mladá rakúska odroda, ktorú v roku 1922 vyšľachtil riaditeľ Šľachtiteľskej stanice pre vinič F. Zweigelt. Dnes je v Rakúsku najrozšírenejšou odrodou na výrobu červených vín a má zastúpenie v Maďarsku, ale i na Slovensku a v Čechách).

chardonnay


Chardonnay je víno, ktoré je chuťovou klasikou a je v obľube najmä u ľudí, ktorí holdujú suchému vínu. Čo do farebnosti, má odtieň na hrane medzi žltou a zelenou farbou. Oproti svetlu iskrí do zlatista. Vôňu má mierne pikantnú. Chutí po ovocí. Cítiť z neho najmä marhule a veľmi jemnú chuť banánu. Dochuť po vypití vína môže pripomínať stopu bielej ríbezle.  Dá sa skvele kombinovať s hydinou, cestovinami, zeleninovým šalátom, ale výborne sa hodí  k rizotu a lososu.


BIO vino bez histaminu

 Navnadili sme vás? Veríme, že áno. Víno máme v ponuke na našom eshope. Myslieť na rodinných príslušníkov, alebo na kolegov, ktorí si nemôžu dopriať bežné víno môže byť určitou formou darčeku. Obzvlášť v dnešnej rýchlej dobe. Na zdravie priatelia!

Pozn.
( Každému zákazníkovi, ktorého súčet objednávok presiahne sumu 100 € priznáme trvalú zľavu 3% Pri prekročení hodnoty 500 € dostanete od nás trvalú zľavu 5% a nad 1000 € to bude celých 10%.)
(Obsah spracovaný v spolupráci s JUICY)