"SPESTRENIE JEDÁLNIČKA HUMMUSOM"

 

hummusSte milovníkom šalátov a zdravého stravovania? Máme pre vás skvelý tip. Výbornou prílohou k zelenine (a nielen k nej) je hummus. Môžete si ho pripraviť aj v domácich podmienkach. Jeho príprava je pomerne jednoduchá. Stačí vám zopár surovín a na záver samozrejme pridať tahini, sezamovú omáčku. Cícer máme  ponuke dlhodobo, aktuálne však ako novinku ponúkame i pastu Tahini.   

 

 Ak ste humus ešte nikdy nepripravovali, prikladáme zoznam surovín, ktoré budete potrebovať.

400 g cíceru, 2 struky cesnaku, 3-4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice pasty tahini, šťavu z jedného citrónu a vodu podľa potreby. Cícer je potrebné deň vopred namočiť do vody. Pred varením vodu zlejeme, doplníme čistú vodu a varíme niečo vyše hodiny, kým je cícer mäkký. Ak sa rozhodnete pre kratší variant, ktorý vám usporí čas, použite sterilizovaný cícer. Ten stačí iba prepláchnuť vodou a môžete s ním rovno začať pracovať. V ponuke máme oba varianty, stačí sa iba rozhodnúť, ktorý si vyberiete. 

Jednoduchý postup, ako na to

Všetky pripravené ingrediencie rozmixujeme. Ideálny je ponorný mixér. Mixujeme tak, aby vznikla hladká zmes, ktorá sa dobre rozotiera. Ak je zmes hustá prilejte trochu vody. Ako sme písali v úvody, hummus je vhodný k zelenine, alebo ako nátierka na pečivo. V chladničke vám vydrží niekoľko dní. Budeme radi, ak ho pripravíte z kvalitných produktov, ktoré máme v ponuke v našom eshope. Všetky linky na produkty nájdete tu:

Cícer klasický: https://www.prirodnastrava.sk/fazula--sosovica-a-ine/pears-cicer-bio-250g/
Cícer sterilizovaný bio: https://www.prirodnastrava.sk/zavaraniny/cicer-sterilizovany-bio-350g/
Pasta Tahini: https://www.prirodnastrava.sk/vyhladavanie/?string=tahini

Každú objednávku vo výške nad 50 EUR obohatíme o darček - zdravý nápoj HELGA, ktorý obsahuje i chlorelu. Táto ponuka platí pre všetky objednávky doručené do 10.1.2018. Želáme Vám krásny a zdravý štart do roku 2018!

Tím www.prirodnastrava.sk
(Obsah spracovaný v spolupráci s JUICY)