V období, ako je aktuálne, úžasne podporí imunitu cvikla. Skúšali ste si pripraviť jedlá z cvikle? Ak nie, tak si dovoľujeme priniesť recept a produkty z cvikle, ktoré rýchle a jednoducho zabezpečia zaradenie tohto prírodného zázraku do vášho jedálnička. Do receptu sme zahrnuli aj osvedčené produkty z našej ponuky.
Môžeme vám sľúbiť, že ak začnete konzumovať cviklu, tak smiete počítať s tým, že sa ľahšie vyhnete chorobám.
Cvikla je plná vitamínov
Možno ste sa už stretli s výrazom červené zlato. Aj keď mnohí z nás ju nemajú v obľube, pretože keď sme boli malí, nútili nás ju jesť, ideálne zobrať cviklu „na milosť“. Vie totiž účinne bojovať s rôznymi chorobami. Prečistíte si ňou organizmus a dokonca, ak chcete schudnúť, tak cvikla môže veľmi napomôcť. Má preukázateľne antiseptické a antibiotické účinky a preto je ako stvorená pre správne a zdravé fungovanie vášho tela, najmä od jesene do jari.
Cvikla vždy po ruke
Ak máte málo času na prípravu jedla zo surovej cvikle, veľmi jednoducho a rýchlo ju môžete zaradiť do jedálnička vo forme doplnkov stravy. Alebo si môžete cviklu zadovážiť vo forme 100% šťavy.
Poďme variť polievku z cvikly
Skúšali ste niekedy uvariť cviklovú polievku? Je to skutočne jednoduché. Vyskúšajte náš osvedčený recept a uvidíte, že jesť cviklu je nielen zdravé, ale i chutné. Keďže je sladká, istotne bude chutiť i vašim deťom. Na jej prípravu budete potrebovať dve menšie cibule, 2 lyžice ghee masla, približne pol litra vývaru (( kurací, hovädzí, zeleninový) a koreňovú zeleninu ( stačia 3 mrkvy a kúsok petržlenu, alebo zeleru). Cibuľu opražte na ghee masle, pridajte na kúsky nakrájanú cviklu a zeleninu. Všetko zalejte vývarom a nechajte variť približne 15 minút do mäkka. Na záver polievku rozmixujte. Vznikne hustá a jemná polievka, ktorú odporúčame podávať s chlebom, alebo s kukuričnými oblátkami.
Dobrú chuť prajeme!
(Obsah spracovaný v spolupráci s JUICY)