Ajurvédske potraviny
Zdravých ajurvédskych potravín je množstvo: od nápojov, cez oleje a rôzne druhy semienok až po koreniny a prílohy k jedlám. Lúpaná fazuľa Mung-Dal sa v Indii využíva skoro pri každom jedle, pretože obsahuje cenné proteíny, je ľahko stráviteľná a neobsahuje lepok. Na dotvorenie chuti vašich dezertov vyskúšajte ružovú vodu, ktorá ochladzuje a harmonizuje energiu tela, ničí baktérie a pomáha pri trávení. Ako náhradu čierneho korenia vyskúšajte Pippali, ktoré je jemnejšie na žalúdok. Vegáni sa potešia rýchlym raňajkovým kašiam, nabijú ich množstvom energie a pomôžu pri trávení.

Posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Urýchľuje proces látkovej výmeni a podporuje chudnutie.